nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Inca posa en marxa els primers pressuposts participatius de la ciutat

L’Ajuntament d’Inca ha presentat aquest dijous la primera campanya dels pressuposts participatius que es posa en marxa al municipi. D’aquesta manera, enguany el consistori per primera vegada ha reservat una partida de 500.000 euros per a inversions participatives amb la finalitat que la ciutadania pugui decidir sobre la destinació de parts dels recursos municipals.

«La nostra intenció és motivar la ciutadania a convertir-se en protagonista activa del municipi, mitjançant la seva implicació a l’hora d’identificar necessitats i cercar-ne possibles solucions. Amb aquest procés de pressuposts participatius donam veu als inquers i a les inqueres per entre tots i totes prendre les millors decisions possibles», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Així doncs, comença el període de votació a través del qual tots els inquers podran triar les propostes que volen que es duguin a terme aquest mateix any. En total, s’han seleccionat 13 projectes, dels quals la ciutadania pot triar-ne 5 i atorgar-los una puntuació de l’1 al 5, en funció de les iniciatives que consideren més importants i prioritàries.

El termini de votació romandrà obert fins al 30 de juny. La població pot donar la seva opinió a través de l’aplicació virtual: https://participa.incaciutat.com/ De forma paral·lela, per tal de poder arribar a tota la ciutadania es faran també consultes a peu de carrer i un grup d’animadors visitarà les diferents barriades i punts destacats d’Inca per a donar a conèixer la iniciativa i animar les persones a participar.

«És important potenciar la dinamització amb l’objectiu d’arribar a tota la ciutadania i impulsar la participació. Així, podem ajustar la despesa municipal a les necessitats i prioritats de la majoria d’inquers i inqueres, donant-los l’oportunitat de decidir i seguir millorant entre tots i totes la nostra ciutat», destaca el regidor de Participació, Andreu Caballero.

En el marc d’aquest projecte, prèviament s’ha dut a terme una consulta ciutadana amb la finalitat de conèixer de primera mà les principals necessitats, demandes i suggeriments de la ciutadania inquera. D’aquesta manera, amb la informació recollida a les reunions mantingudes amb entitats, associacions i diferents col·lectius, s’han elaborat les 13 propostes que actualment es poden votar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.