algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L’Ajuntament de Felanitx relega el català a un segon terme en l'acollida als refugiats ucraïnesos

L’Ajuntament de Felanitx donarà cursos de castellà als refugiats ucraïnesos que han arribat al municipi.

El Bloc per Felanitx no es manifesta contrari a l’oferiment d’aquests cursos per part del consistori. Però per a començar s’haurien d’oferir cursos de català, que és la llengua pròpia de les Illes Balears i no deixar-los en una segona fase com proposa l’equip de govern.

Cal recordar que el reglament de normalització lingüística de l’Ajuntament deixa ben clar que la llengua principal és el català i que totes les activitats que faci han de ser prioritàriament en aquesta llengua.

D'aquesta manera l'equip de govern relega el català a un segon terme. «Serà molt difícil que després de realitzar un curs de castellà els nouvinguts optin per a realitzar-ne un de català», remarquen des del Bloc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Miquel, fa mes de 2 anys
Vegem i que quedi clar que jo defenso la meva llengua el ccatal`com el que mes, el Bloc no se exactament qui son suposo que un partit, doncs miri en aquest cas haurien de pensar que els ucrainesos no parlen ni català ni castellà, i no hem sembla incorrecte, ni molt manco, que els hi donin un curs de castella`perque es podran comunicar amb mes gent, hi ha molt de castellà monolingue, i aixó que diu que no en faràn un de català dons jo crec que s'equivoca, els unics que no el fan son els castellanoparlants monolingues, la meva experiencia am,b molt de extranjers es que parlen el seu idioma, la majoria també el català i castella, la gent normal es vol integrar, els que pensen amb elk cul son els que just parlen i destroçen la seva unica llengua, el castella`. Cal messurar be les coses perque aqui sempre hem dit alló de entre poc i massa...
Valoració:0menosmas
Per al de baix, fa mes de 2 anys
Fascismo nacionalista (español) es repugnante (sic).
Valoració:5menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys
El fascismo nacionalista es repugnante…
Valoració:-6menosmas
Per Tot els serveix d'excusa, per imposar el Castellà, fa mes de 2 anys
Molt malament. Els Ucranians ténen dret a aprendre a parlar en Català. I si quan acabi la guerra decidreixen quedar-se a viure amb noltros, ténen tot el dret a ser uns ciutadans més del nostre poble.
Ja ens basten i sobren, tots els que vénen aquí a viure, que no volen ni sentir parlar en la nostra llengua, perque tampoc no deixin a aquestes altres persones conéixer la nostra cultura.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente