nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Raül Romeva visita les excavacions de Son Coletes: «És important que els joves coneguin aquesta part de la història que s'ha robat»

L’exconseller de la Generalitat de Catalunya Raül Romeva ha visitat aquest dijous de matí les excavacions de Son Coletes, acompanyat del batle de Manacor, Miquel Oliver. L’historiador Antoni Tugores i l’arqueòleg coordinador del Pla de Fosses d’ATICS, Cesc Busquets, els han explicat les darreres novetats en relació a les tasques que duen a terme els tècnics d’ATICS i Aranzadi al cementeri manacorí.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha manifestat la seva emoció per la presència de Romeva, que en el seu exercici com a conseller de la Generalitat de Catalunya va impulsar el Pla de Fosses amb l’objectiu de localitzar les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista i, així, restituir i dignificar la memòria.

«Ha costat, però al final comprovar que s’està fent també dona peu a poder-ho continuar a altres espais, que és el que ens dona una certa satisfacció de començar a complir amb un deute històric», ha dit Romeva, referint-se a les tasques que es duen a terme al cementeri de Son Coletes en el marc del tercer Pla de Fosses del Govern de les Illes Balears.

Romeva s'ha mostrat especialment afectat davant les restes humanes que s'han localitzat, alhora que ha destacat la importància que els joves coneguin «aquesta part de la història que s'ha manllevat i robat». La seva visita també ha coincidit amb un grup de Batxillerat de l'IES Santanyí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.