algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Pollença celebra l'acte de la seva proclamació com un dels pobles més bonics de l'Estat

El municipi de Pollença ha celebrat aquest divendres a la nit l'acte de la seva proclamació com un dels 'Pobles més Bonics d'Espanya', durant el qual s'ha destapat el cartell que acredita el municipi com un dels pobles més bells de l'Estat.

El municipi mallorquí va ser inclòs en aquesta xarxa el gener de 2020 i, segons l'Ajuntament de Pollença, per a això va haver de superar «una dura auditoria» de més de 40 punts.

Cal destacar que va ser la mateixa Associació 'Pobles més Bonics d'Espanya' qui va proposar, l'any 2019, que Pollença entrés a formar part de la marca de qualitat i va realitzar, per iniciativa pròpia, l'auditoria del poble. En aquesta, s'han valorat aspectes com la cura del patrimoni, la bellesa de l'accés al poble i l'homogeneïtat en les seves construccions, entre altres qüestions.

L'esdeveniment de proclamació, que hauria d'haver-se realitzat l'any passat, però es va ajornar per la pandèmia de la Covid-19, s'ha celebrat en el Claustre del Convent de Sant Domingo. L'acte ha comptat amb la presència de multitud de pollencins, del batle del municipi, Bartomeu Cifre; el president de l'Associació dels 'Pobles més Bonics d'Espanya', Francisco Mestre; el conseller d'Educació i Formació Professional del Govern, Martí March, i el conseller insular de Turisme, Andreu Serra, entre altres autoritats.

El batle ha assegurat que per a Pollença «és un honor i un orgull ser un dels pobles més bonics i obtenir, amb aquest reconeixement, visibilitat i reconeixement a nivell estatal i internacional».

Tomeu Cifre ha assenyalat, a més, que formar part d'aquesta xarxa beneficia a Pollença de diferents maneres, però, sobretot, «quant a formació i difusió de la preservació de valors del patrimoni, entorn natural, cultura, gastronomia i tradicions es refereix».

A partir d'ara, i després del nomenament oficial, el nom de Pollença serà present en la guia de 'Pobles més Bonics' així com en el seu web, les seves xarxes socials i diferents canals de comunicació.

A més, en col·laboració amb l'associació, es duran a terme accions de formació en matèries de sensibilització, gestió i preservació del patrimoni així com difusió a través de tots els canals de comunicació de l'associació i l'accés a ajudes públiques en favor dels pobles oficials, suport i reconeixement de la Unió Europea, de l'Estat i de les Comunitats Autònomes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pregunta, fa mes de 2 anys

proclam que no ens agrad es lolaoilos ni es toros. Després de sebre tal cosa seguim sent un "pueblo bonito de EspaÑa" ?

Valoració:6menosmas
Per No, gràcies!, fa mes de 2 anys

L'imperialisme espanyol es fa seus els nostres pobles i en menysprea la llengua pròpia.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente