algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
12°

Alcúdia celebra dissabte la seva proclamació com un dels pobles més bonics de l'Estat

Alcúdia celebra dissabte la seva proclamació com 'Un dels Pobles més Bonics d'Espanya' descobrint la placa que l'acredita com a membre oficial de l'Associació.

Segons ha explicat l'organització aquest dimecres en nota de premsa, a la descoberta de la placa participarà la batlessa d'Alcúdia, Bàrbara Rebassa, el president de l'associació 'Els Pobles més Bonics d'Espanya', Francisco Mestre, el conseller insular de Turisme i Esports de Mallorca, Andreu Serra, la consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías, i el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell.

L'acte comptarà també amb la participació d'altres autoritats, batles de municipis del voltant i altres pobles membres de l'associació.

Tres municipis de Mallorca, pobles més bonics de l'Estat

Amb Alcúdia, Mallorca compta amb tres municipis reconeguts dins de la categoria de Pobles més Bonics, com Fornalutx, que va rebre aquest nomenament oficial el 2017, i Pollença, que com Alcúdia es va unir el 2020.

Per a aconseguir el reconeixement, els tres municipis varen haver de sol·licitar la seva adhesió en ple municipal i superar una auditoria de més de 40 punts.

En aquesta auditoria s'avaluen aspectes com la cura del patrimoni, la bellesa de l'accés a poble o l'homogeneïtat de les seves construccions i harmonia dels materials de les façanes i teulades.

També es tenen en compte a la neteja i conservació del municipi, la presència d'elements decoratius simbòlics i originals, tancat permanent o temporal a la circulació d'automòbils al centre, organització per a l'aparcament de vehicles de visitants i veïns, cura de flors i zones verdes, activitat cultural programada o l'atenció a les tradicions.

D'acord amb l'Associació, només un 20 per cent dels municipis que sol·liciten entrar en aquesta marca superen l'auditoria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Allò que ha de fer Alcúdia és renunciar es seu títol de ciutat fidelíssima

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente