cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Desconvocada la vaga de treballadors del servei de recollida de fems de Capdepera

La vaga dels treballadors del servei de recollida de fems, punts verds i voluminosos de la contracta de l'Ajuntament de Capdepera ha quedat desconvocada després de l'acord assolit entre empresa, Consistori i treballadors.

En declaracions a Europa Press, el secretari general de la Federació de CCOO de Construcció i Serveis, Miguel Pardo, ha assegurat sentir-se «satisfet» per l'acord assolit perquè s'han aconseguit «coses per als treballadors que no tenien»: el compromís de l'Ajuntament perquè entrin en el conveni autonòmic del sector, en el qual s'està treballant.

Els treballadors han retornat als llocs de feina aquest dijous vespre. L'acord signat entre les dues parts recull una pujada salarial del 7,5% en tres anys i l'extensió de les vacances a 32 dies naturals si es treballa durant l'estiu. A més, les hores extres passaran a pagar-se a 15 euros en totes les categories.

Així mateix, els festius treballats es cobraran a 85 euros per a totes les categories quan abans l'empresa les pagava a 62 euros per als peons i 72 euros per als conductors.

L'empresa també s'ha compromès a no prendre cap represàlia contra els empleats que han fet vaga i a no descomptar res dels seus sous si els fems acumulats es recull entre la nit de dijous i divendres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.