algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

L’Ajuntament de Llucmajor haurà d’esbucar una part del CEIP Urbanitzacions

186621

El batle de Llucmajor, Éric Jareño, ha anunciat que l’Ajuntament del municipi haurà d’esbucar una part del CEIP Urbanitzacions de Llucmajor, després de rebre la notificació del Tribunal Superior de Justicia de les Illes Balears (TSJB) en què comunica que rebutja l’oferta de l’Ajuntament i fa executar la primera sentència. «Des de l’Ajuntament s’ha fet tot el possible i l'impossible per intentar evitar això, sempre seguint les recomanacions tècniques, perquè en cap cas nosaltres volíem aquesta solució», han explicat.

En concret, l’esbucament afecta una franja de quatre metres que obligarà a esbucar diferents espais del centre, com l’entrada i sortida de serveis, la cuina, el menjador i la biblioteca.

«Això és un problema que ve de molt enrere», continua el batle, qui afegeix que «hem posat tots els mitjans que tenim al nostre abast per evitar arribar a aquesta situació sobretot per no afectar la comunitat educativa, principalment els infants i les seves famílies, però no ens queda més remei que cumplir la sentència, amb la qual cosa intentarem juntament amb els arquitectes, enginyers i tot el departament jurídic i tècnic d’urbanisme que aquest procés afecti el manco possible el centre».

Per la seva part la regidora d’Educació, Xisca Lascolas, explica que «ja hem comunicat la decisió judicial a l’escola i ja estam treballant en refer el programa d’actuació». Lascolas posa de manifest que degut a l’estructura del centre, «el retranqueig afectarà més metres dels que teniem prevists i ens obligarà a remodelar tota l’escola, començant per l’entrada que és una de les zones afectades».

Pel que fa al regidor d’urbanisme, Guillem Roig, assegura que «des de l’Ajuntament ens vàrem trobar amb aquest problema que venia de molt enrere i hem fet tot el que estava a les nostres mans per intentar arribar a un acord i evitar aquesta situació, però no ha estat possible».

Els fets es remunten al 2009, quan un grup de veïnats denuncià errades en el projecte de contrucció del CEIP, a càrrec de l’IBISEC (Institut Balear d’Infraestructures i Centres Educatius), que és l’òrgan encarregar d’executar les obres dels centres escolars de les Illes. Segons la denúncia dels veïnats, el projecte contravenia el planejament urbanístic vigent. Un cop acabades les obres del centre el 2010, es va modificar el Pla General d’Ordenació Urbanística (PGOU) per ajustar l’ús dels terrenys, decisió que el TSJB anul·la ara amb aquesta sentència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.