cielo claro
  • Màx: 21.79°
  • Mín: 13.54°
21°

[VÍDEO] Un treballador de l'Ajuntament denuncia amenaces per part d'un regidor: «Ves alerta per Campos, no sigui cosa que acabis malament»

Un treballador de l'Ajuntament de Campos, amb qui dBalears ha parlat, ha fet públic un vídeo on denuncia males condicions laborals, males pràctiques i, també, que ha estat víctima de tracte humiliant i que ha rebut amenaces per part d'un regidor.

Concretament, els fets més greus que denuncia el treballador es varen produir el passat divendres, 23 de juliol, quan «un regidor de l'Ajuntament, que es va presentar com a tal però que no em va voler dir el nom» i que, posteriorment, ha identificat com Jaume Vidal Pons va anar fins el seu punt de treball per conversar sobre diverses queixes que havia fet per carta dirigida a la batlessa.

El treballador va insistir en demanar que s'identificàs i el regidor li va contestar «ves alerta per Campos, no sigui cosa que acabis malament».

Denúncia de males condicions laborals i tracte humiliant

«Vull manifestar la insatisfacció que sent davant les repetides situacions que afecten els meus drets laborals» explica el treballador que detalla que «dia 22 d'abril de 2021 vaig iniciar contracte laboral en haver estat seleccionat mitjançant candidatura presentada a través d'una oferta del SOIB i del Fons Europeu, en la categoria de peó de jardineria durant el període temporal de 4 mesos (fins al 21 d'Agost de 2021), amb horari laboral de dilluns a divendres de 07:00 h a 15:00 h. Els dos primers dies de la meva activitat laboral vaig ser destinat com a peó de jardineria per a netejar i recollir totes les males herbes i residus, amb l'ús d'una aixada, en el camí cap al cementeri de Campos. Aquest mateix dia vaig rebre com a part del meu uniforme una armilla reflectora i uns guants de jardineria, una granera i una pala».

També explica que «durant aquests dies, se'm va indicar la sala on podia realitzar el meu descans de 20 minuts diaris per a berenar a la Brigada Municipal» i descriu aquest espai com «una sala amb taula, cadires, begudes alcohòliques que es consumien en el seu descans i una paret empaperada amb contingut visual de dones nues i seminues» i remarca que «a aquesta sala hi tenia accés qualsevol treballador o treballadora, usuaris, proveïdors...» però la seva major sorpresa va ser que «el mateix superior, el regidor de la Brigada Municipal, Sebastià Bonet Rigo, havia estat present i normalitzant aquesta situació tan sexista, cosificant per a les dones i denigrant».

El treballador considera que en un espai de feina pública «com ho és en una institució com l'Ajuntament de Campos, on els discursos sobre els drets d'els/les treballadors i la igualtat de la dona són tan comuns, hauria de ser inadmissible permetre, normalitzar i ser participis d'una situació com la que he detallat».

Explica que va informar el Consell Insular i la seva àrea de feminisme, que varen fer les inspeccions pertinents per a eliminar tot aquest tipus de contingut i varen notificar aquests fets a la Batlessa de Campos.

El treballador continua narrant «posteriorment vaig ser destinat al punt de contribució de reciclatge d'Es Palmer, on la meva activitat laboral va canviar, sense modificar-se el contracte, a peó de manteniment» i explica que l'espai des d'on treballa disposa «d'una caseta amb finestra d'alumini, on es troba el quadre elèctric i de comunicacions que gestionen les càmeres de seguretat i il·luminat, així com el reg automàtic i al magatzem: cadira, ombrel·la, mànega, granera i pala».

Aquest espai va ser durant els dos primers mesos, «l'únic on podia trobar refugi davant les constants pluges d'abril de 2021 i els 34 graus que ens trobam en l'actualitat, especialment durant les 3 darreres hores de la meva jornada laboral».

També conta que «varen ser els usuaris del punt de reciclatge, els qui dia rere dia varen veure aquesta situació i per empatia em varen dur una ombrel·la per a refugiar-me del sol i una cadira on poder asseure'm en cas de necessitar-ho».

Un altre dels punts que denuncia «és que en el meu lloc de treball, a quatre quilòmetres de Campos, no dispòs d'accés a un bany, l'única solució que tenc és la de desplaçar-me fins al supermercat Hiper Centro Campos o la benzinera per a poder fer les meves necessitats» i afegeix que «quan tenc una emergència, l'única opció és la de tancar-me en el quadre elèctric i fer les meves necessitats en un poal de pintura que vaig recuperar dels obrers que varen realitzar les obres en el punt de contribució».

També denuncia que «en aquest punt d'accés públic on desenvolup la meva activitat laboral, mai se m'ha dispensat cap mena de desinfectant o gel hidroalcohòlic» i recorda que «constantment he de tocar contenidors, bosses i residus de cases privades i agroturismes de la zona, per la qual cosa no garantir aquests aspectes posa en risc la meva salut».

També relata un incident amb el regidor Sebastià Bonet Rigo que li va demanar per què arribava 20 minuts tard al lloc de feina, a la qual cosa li va respondre que «tots els dies, signo el full d'assistència en el punt de la brigada municipal a les 06:55 h, mentre tots els seus treballadors es reuneixen en una habitació, sense màscara, per a també iniciar la seva jornada laboral. Agaf dues botelles d'aigua d'un litre i mig o un pack d'aigües petites i faig una parada per a comprar un cafè i un entrepà en una cafeteria pròxima, em desplaç al punt d'aportació de reciclatge amb el meu ciclomotor» i que «aquest és l'únic temps de descans corresponent que em prenc durant la meva jornada laboral, en cas contrari perdria més de 20 minuts únicament desplaçant-me a la sala de berenar de la brigada municipal».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Feudalisme,abús de poder,despotisme,i un poc mès,se veu d'aquin peu coixetja.

Valoració:9menosmas
Per boom, fa mes de 2 anys

La "cosa nostra" mallorquina

Valoració:9menosmas
Per tanmateix, fa mes de 2 anys

No sé per què no m'estranya que aquest regidor mafiós sigui des PP ...

Valoració:10menosmas
Per Ja ho val!, fa mes de 2 anys

Els treballadors dels organismes públics, sigui quin sigui el seu règim laboral, hauria d'estar blindat contra els atacs dels polítics, que no sempre son la millor gent i que massa vegades se fiquen dins política pels doblers i per tenir un cert "poder".
S'hauria de salvaguardar al personal que treballa i treu endavant les institucions. així com als llocs de treball, perque tothom sap que malgrat la llei digui que els càrrecs polítics no son cap mèrit per optar a una plaça del personal funcionari, estatutari o laboral. a la realitat molta d'aquesta gent intenta fer-les seves per ells o pels seus familiars i amics, fet que massa vegades els ha anat bé.
Ni tampoc haurien de poder ficar les manotes canviant el sou o les condicionsde treball, que gairebé sempre és per empitjorar-los. O també protegir als treballadors que denúncien irregularitats dels polítics, enlloc de deixar-los abandonats i a mercè de les ires de tot un partit polític, com també sabem que ha passat.
I és que després de quaranta-cinc anys, encara queden molts de restes del franquisme.

Valoració:9menosmas
Per Johaness, fa mes de 2 anys

No se com ho hem de dir en això...

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente