cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.5°

MÉS per Llucmajor demana que es prolongui la campanya que bonifica als veïnats per la separació de residus

MÉS per Llucmajor ha demanat a l'equip de govern que ampliï dos mesos el termini per a adherir-se a la campanya de la Inspecció Tècnica de Residus (ITR) i que de manera paral·lela iniciï una campanya informativa als usuaris.

La formació ha recordat que aquest programa permet als ciutadans i empreses que realitzin bones pràctiques en matèria de separació de residus tenir una tarifa reduïda de la taxa de recollida i tractament.

La petició de la formació ecosobiranista es basa en el fet que només un 25 per cent dels usuaris s'han sumat a aquesta iniciativa que els permetrà pagar un 13 per cent menys en la taxa de residus.

No obstant això, segons han advertit des de MÉS, el 75 per cent restant dels contribuents veurà augmentada la seva taxa en un 20 per cent. La regidora de la formació Maria Barceló ha explicat que això serà la prova que la campanya per a bonificar les bones pràctiques «haurà estat un fracàs» i l'Ajuntament de Llucmajor haurà perdut una oportunitat per a aplicar-la de manera satisfactòria.

En aquest sentit, MÉS per Llucmajor ha reclamat al Consistori que prolongui el termini per a adherir-se a la ITR i que durant aquest temps llanci «una veritable campanya informativa per a arribar a tota la ciutadania».

El regidor Miquel Serra, per part seva, ha subratllat que l'actual campanya s'ha enfocat únicament a la difusió per xarxes socials i la informació per correu que no ha arribat a determinades zones de s'Arenal i ha estat «pràcticament inexistent a les diferents urbanitzacions».

Segons ha apuntat, en s'Arenal - Son Verí només s'ha adherit un 11,75 per cent d'usuaris mentre que a Llucmajor, un 50 per cent.

Per a MÉS aquesta situació suposarà que la quantitat recaptada per aquesta taxa el 2021 superi els 8 milions d'euros per a 2021 quan en 2020 el pressupost indicava 6,8 milions per a la mateixa taxa. Segons han indicat, la quantitat recaptada per la taxa excedirà amb escreix el cost real del servei.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.