cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

Son Bonet Pulmó Verd continua la mobilització, sembra 50 arbres més i reclama l’acord d’ús públic entre ajuntament i AENA

Son Bonet Pulmó Verd ha fet pública la seva satisfacció per l’anunci del Vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, responsable, també, de la conselleria de Transició Energètica, en el qual afirma que ha denegat el projecte de Parc Fotovoltaic d’AENA com a estratègic industrial.

Aquesta declaració hagués facilitat a AENA la tramitació i per tant la instal·lació de la polèmica infraestructura en poc temps. A més, el Vicepresident reclama la retirada del projecte i consensuar els usos de la zona i el futur projecte amb els veïns i veïnes de Marratxí a més d’entitats ciutadanes i ajuntament del municipi.

Des de la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd insisteixen a AENA perquè «retiri el projecte i que evidenciat amb el massiu suport popular i polític, formalitzi amb l’ajuntament de Marratxí un acord sobre la gestió i ús públic de la zona de Son Bonet de manera permanent».

La plataforma explica que fa prop de 20 anys que «un grup de veïnats i veïnades recolliren prop de 900 signatures per a reclamar que Son Bonet tengués una funció de comuna pel poble i s’hi sembrassin arbres. Poc després des del departament de Medi Ambient es redactà un estudi tècnic que contemplava la zona com a Pulmó Verd. Tot i així de manera constant s’havia mantingut alguna acció per part d’aquest grup de veïnats i veïnades al llarg de tots aquests anys».

La plataforma Son Bonet Pulmó Verd s’ha convertit en poc més de dos mesos en un dels moviments socials més actius de l’Illa. S'han organitzat passejades reivindicatives on entre 200 i 300 persones s’han anat congregant a l’espai per reivindicar el seu ús públic.

La plataforma explica que «Tots els nuclis afectats (Pla de Na Tesa, Pont d’Inca, Ca’s Capità, Son Llatzet) han aparegut enllaçats de verd i amb pancartes a favor de defensar l'ús públic de tota la zona. En poc més de dues setmanes es varen recollir 1300 al·legacions en contra del projecte. S’han aconseguit adhesions de les entitats més importants de l’Illa en matèria de conservacionisme i de drets civils i socials (GOB, ARCA, Terraferida, Amics de la Terra, Attac, Jubilats per Mallorca, ...) a més de sumar tot el moviment associatiu de la zona (esplais, clubs esportius, entitats ciutadanes, ...). S’han repartit més de 2000 fulls informatius i un llarg etcètera. A més de tenir l’ activitat via xarxes socials amb prop de 600 seguidors a Instagram i més de 1600 seguidors a Facebook»

Durant aquesta setmana s’ha arribat als 1.000 km de la iniciativa Fes Quilòmetres per Son Bonet! Aquesta iniciativa anima a la gent a sumar a través d’una aplicació de running els quilòmetres que facin en solidaritat amb el Pulmó Verd. Tot i que l’objectiu era sumar 333 km en un mes, aquest primer repte fou superat ràpidament i han estat moltes les persones que s’hi han sumat i en un mes ja s’han superat més de 1.000 km solidaris. També s’ha donat continuïtat al Dia de l’Acció contra el Canvi Climàtic i durant la setmana s’han sembrat 50 arbres més com ja s’havia anunciat, consolidat una sembra total de 70 arbres a Son Bonet, entre ullastres (Olea europaea) i Pins (Pinus halepensis). Per a les properes setmanes està previst que continuï la mobilització ciutadana amb un pancaritat a Son Bonet i una bicicletada, a més de moltes altres iniciatives.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.