algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

Pollença facilitarà la consulta de les causes judicials del franquisme que varen afectar al municipi

L'Ajuntament de Pollença facilitarà als interessats la consulta de les causes judicials que varen emetre els tribunals militars franquistes en el municipi entre 1936 i 1939.

Segons ha indicat el Consistori, la Comissió Municipal de Memòria Històrica permetrà fer aquestes consultes a partir de la setmana vinent. Així ho va acordar l'equip municipal durant una de les primeres reunions d'aquest departament, perquè Pollença va ser«"dels pobles més castigats de Mallorca per la repressió franquista».

En concret, aquest departament reuneix víctimes, familiars, investigadors, entitats memorialistes i representants institucionals del municipi. Des de la seva creació per acord plenari en 2016, desenvolupa tasques de recerca, de localització de familiars per a identificacions i de divulgació històrica.

Els interessats podran realitzar les seves consultes mitjançant una còpia digital a la biblioteca municipal i en el seu arxiu, on podran informar-se sobre les 22 causes que recullen aquests documents. Segons ha precisat l'Ajuntament, les causes recopilades fins al moment van afectar uns 200 residents, però no es descarta ampliar aquesta llista, així com avançar en la seva recerca.

Les causes anotes fins al moment inclouen acusacions de delictes de rebel·lió militar, robatoris i troballes de cadàvers, encara que principalment es tracta de repressió política. Aquestes causes que els tribunals militars varen obrir contra els residents de Pollença varen ser digitalitzades en 2011 per Memòria de Mallorca i recentment han estat cedides al Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.