algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
16°

En marxa la Zona de Prioritat per a Residents de Manacor

La Zona de Prioritat per a Residents (ZPR) del centre de Manacor ja és d'aplicació des d'aquest dilluns 15 de març a 67 carrers de la ciutat. L'entrada en vigor de la norma s'ha produït aquest dilluns amb tota normalitat i sense cap incident. Els accessos a la zona compten amb senyals verticals i també amb franges viàries de color magenta impreses damunt la calçada. La Policia Local ha duit a terme tasques informatives als vehicles que circulaven dins el perímetre delimitat en què la prioritat és per als vianants i bicicletes i la velocitat màxima és de 20 quilòmetres per hora.

Fins aquest dilluns, s'han generat 1.100 autoritzacions de vehicles dels aproximadament 1.900 residents que hi ha al centre de Manacor. Així mateix, hi ha unes 500 autoritzacions amb documentació aportada pendents de revisar i validar. D'altra banda, s'han sol·licitat 45 autoritzacions puntuals, de persones no residents al centre de Manacor.

El punt d'informació de la ZPR de la plaça Constitució ha atès unes 800 persones des del 9 de març. Sis informadors fan feina entre les 10 h i les 13 h i les 16 h i les 19 h de dilluns a divendres, i de 9 h a 14 h els dissabtes, per atendre els dubtes dels ciutadans i facilitar els tràmits a aquelles persones que no tenen competències digitals.

D'altra banda, l'Ajuntament de Manacor fa feina en acompanyar la ZPR d'una campanya de foment del comerç local. La ZPR del centre de Manacor inclou una trentena de places d'aparcament comercial d'alta rotació (45/60 minuts màxim) al carrer Príncep, carrer Olesa, plaça Constitució, carrer Rector Caldentey i carrer Amargura. Aquestes places d'aparcament també comptaran amb el distintiu color magenta. La filosofia de la mesura és la d’implantar un model semblant al de moltes ciutats europees que ja han posat en marxa amb èxit la millora de la convivència entre la circulació de vehicles i les persones, amb importants efectes positius sobre l’activitat econòmica, ja que les compres i l’accés a les terrasses resulta molt més senzill i esdevé una experiència molt més agradable.

«Únicament reordenam el que ja existeix», ha recordat el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, qui ha afegit que els residents «hi guanyen en qualitat de vida i feim una passa més per convertir Manacor en un centre comercial a cel obert en què és agradable passejar». En aquest sentit, Llodrà recorda que tant el tren com els aparcaments subterranis de Na Camel·la i de la plaça de Sant Jaume són una bona opció per a aquelles persones que vénen d'arreu de la comarca fins al centre de Manacor.

Cal recordar que poden accedir a la ZPR del centre de Manacor els residents i les persones que tenguin un garatge privat a aquesta zona, els serveis públics (cossos de seguretat, bombers, ambulàncies, vehicles municipals,...), els propietaris de negocis situats dins la ZPR, els vehicles comercials que realitzin operacions de càrrega i descàrrega, els taxis i serveis públics de viatgers en acte de servei, els vehicles que transporten malalts greus o persones amb mobilitat reduïda des de o fins algun immoble situat a la zona, els vehicles amb permís especial atorgat per l'Ajuntament de Manacor per a realitzar alguna operació esporàdica degudament justificada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.