nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

Inca se suma, un any més, a la commemoració del Dia de la Dona

181471

Com cada any, l’Ajuntament d’Inca ha commemorat aquest 8 de març el Dia Internacional de la Dona. D'aquesta manera, a les 10 hores, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, i la regidora d’Igualtat, Antònia Maria Sabater, conjuntament amb altres membres del consistori, han realitzat la tradicional penjada de la banderola reivindicativa a la façana de l’Ajuntament.

«Durant els darrers anys hem treballat decididament per millorar amb polítiques públiques d’igualtat, no només les vides de les dones, sinó de tota la ciutadania perquè quan avancen les dones, avança la societat i la democràcia. Per aquest motiu, a pesar de les circumstàncies, volien continuar commemorant el Dia Internacional de la Dona a la nostra ciutat i reivindicar una igualtat real i efectiva entre dones i homes», assenyala Moreno.

Després, d'11 a 13 hores, s'ha fet una jornada de portes obertes a l’Espai de Dones d’Inca amb la finalitat de tots els interessats i interessades poguessin conèixer aquest espai i descobrir tots els serveis que s’ofereixen. D’altra banda, a les 12 hores, s’ha dut a terme la lectura en línia del manifest, a càrrec de diferents dones que treballen a l’Hospital Comarcal d’Inca. «Aquest darrer any, el món sencer ha viscut situacions impensables. La Covid-19 i els seus efectes han afectat a tota la població, tant a nivell econòmic com a nivell emocional i social. No obstant això, les desigualtats entre homes i dones segueixen essent vigents a tots els àmbits de la vida, fins i tot, s’han fet més notables a causa de la pandèmia», explica Sabater.

A més a més, a les 19 hores, l’Ajuntament d’Inca ha començat el cicle «Dona i Empresa», promogut per Incabusiness amb motiu del Dia de la Dona. Així doncs, durant aquesta setmana, cada dia a les 19 hores, es publicarà una entrevista d’una inquera emprenedora al canal de YouTube municipal. El cicle «Dona i Empresa» comptarà amb la participació de Magda Ramis, Francisca Truyols, Neus Bonnin, Luisa Escudero i Francisca Beltran.

Finalment, els inquers i inqueres podran realitzar la tradicional Marxa per la Dona, entre dia 8 i dia 12 de març de 9 a 14 hores i de 16.30 a 20 hores, sempre complint amb les mesures de prevenció de la Covid-19. Des de l’Ajuntament d’Inca, es proposa una ruta orientativa de 3 km, amb uns punts assenyalats on les persones participants podran trobar informacions d'interès i altres sorpreses.

Així mateix, durant tota la setmana la façana de l’edifici consistorial s'il·luminarà de violeta, color identificatiu del Dia de la Dona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.