algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Manacor s'adhereix al sistema de protecció de les víctimes de violència masclista 'VioGén'

L'Ajuntament de Manacor i la policia han signat aquest divendres el protocol de col·laboració i coordinació per a garantir el compliment de les mesures judicials de protecció a les víctimes de violència de gènere.

Segons ha explicat la Delegació del Govern espanyol, amb la seva adhesió al sistema VioGén, els efectius de la Policia Local del municipi rebran formació específica que els permetrà exercir funcions relacionades amb aquesta matèria.

Els agents podran ser requerits per a col·laborar amb la policia espanyola en la protecció de les víctimes de violència de gènere. En la signatura d'aquest acord han participat la Delegada del Govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, el Cap Superior de la Policia espanyola a les Balears, Gonzalo Espino, i l'alcalde de Manacor, Miquel Oliver.

Calvo ha agraït al primer edil de Manacor la seva adhesió al sistema VioGén i ha destacat la importància de la col·laboració entre els cossos policials, que «repercutirà en una major efectivitat» d'aquest programa.

La Delegada s'ha referit a la necessitat de formar a les Forces i Cossos de Seguretat i a les policies locals per a reforçar la protecció a les víctimes, com a part de l'estratègia de lluita contra la violència de gènere, «l'eliminació del qual ens concerneix a tots», ha dit.

En l'actualitat, nou localitats de les illes han implantat el sistema VioGén, i altres set municipis estan en tràmits de fer-ho. Amb la seva incorporació a aquest programa, Manacor podrà ampliar la plantilla de la Policia Local amb nous agents, que assumiran labors relacionades amb l'atenció a les víctimes.

L'alcalde, Miquel Oliver, ha assegurat que aquest conveni és «una prioritat per a l'Ajuntament i que permetrà una resposta policial més ràpida i eficaç davant situacions de risc per violència de gènere». Pocs dies abans de la celebració del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, Oliver ha subratllat que «una societat civilitzada no pot tolerar cap classe de violència contra les dones».

Per part seva, el Cap Superior de la Policia Nacional a les Balears ha recalcat que el conveni reforça l'excel·lent col·laboració entre l'Ajuntament de Manacor i el seu Policia Local, amb la Policia espanyola. «Amb aquesta signatura es continua avançant en un tema tan sensible i preocupant com és la violència de gènere», ha afirmat Gonzalo Espino.

El sistema VioGén, en funcionament des de 2007, centralitza totes les dades de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i els agents judicials i socials sobre cada cas de violència de gènere, la qual cosa permet el seguiment i protecció de manera ràpida, integral i efectiva de les dones maltractades i dels seus fills en qualsevol part del territori nacional.

El 2020 tres dones varen morir assassinades per les seves parelles a les Illes i des de 2003 s'han registrat 39 víctimes mortals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.