algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

MÉS per sa Pobla planteja homenatjar els agermanats poblers

MÉS per sa Pobla cerca el suport del consistori pobler per a commemorar els 500 anys de les Germanies a Mallorca a través d’una moció que es debatrà en el proper ple municipal. L’objectiu és retre homenatge als agermanats poblers a través de la divulgació cultural de l’efemèride i posar en relleu els aspectes relacionats amb la història del municipi.

Totes les fonts documentals demostren que a sa Pobla s’hi produïren dues de les batalles més cruentes de les Germania mallorquina: la de Son Sabater i la de Can Fornari, que provocaren més de 1.000 morts del bàndol agermanat. El portaveu de MÉS per sa Pobla, el regidor Biel Payeras, assenyala que, a part del miler de morts, hi hagué elevades condemnes al bàndol perdedor: «molts poblers agermanats patiren la repressió econòmica mitjançant la confiscació dels seus béns o el pagament d’injustes multes». El regidor ecosobiranista ha assegurat que «sempre és bo i necessari recordar i honorar totes aquelles persones, especialment els poblers, que lluitaren contra els poders establerts i a favor de les llibertats i el benestar de les mallorquines i mallorquins de l’època».

El 7 de febrer del proper any 2021 es complirà el cinquè centenari d’un dels episodis més rellevants en la història de Mallorca: la Germania. Es tracta d’un aixecament popular que s’inicià el 7 de febrer del 1521 i acabà el 7 de març del 1523. La revolta dels agermanats, formada per pagesos i menestrals, envers “els mascarats”, la noblesa, era motivada per les càrregues indirectes que gravaven els béns de consum quotidià. Era, en definitiva, una revolta de les classes populars per a reivindicar millors condicions de vida i benestar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pobleret, fa mes de 3 anys

A molts els agradaria que això de les Germaníes es confongués en xeremies. Gracies Sa Pobla per no oblidar ni la història ni la repressió que va patir una part del nostra poble en defensa dels drets , llibertat i contra la tiranía.

Valoració:5menosmas
Per Toni F, fa mes de 3 anys

La història del nostre petit país també existeix malgrat sia sistemàticament ignorada i suplantada per la castellana. Gràcies Més per Sa Pobla, almanco algú es recorda dels nostres personatges històrics i els honora com cal, no com el Govern de n'Armengol (PSOE) que no mou un dit per res que tingui que veure amb la llengua i cultura de les Balears. Vergonya, Francina, vergonya!!

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente