algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Èxit dels vals de consum de l'Ajuntament de Manacor: ja han generat un volum de negoci de 802.420 € al comerç local

L'Ajuntament de Manacor ha comunicat que els vals de consum de 10 euros posats en marxa el passat 14 de desembre, destinats als ciutadans amb la finalitat d'incentivar el consum local han generat ja un volum de negoci directe de 802.420 euros en el comerç local.

Segons ha informat l'Ajuntament de Manacor aquest dimarts en nota de premsa, el passat 14 de desembre es varen posar en circulació un total de 800.000 euros en vals de consum de 10 euros, destinats als ciutadans amb l'objectiu d'incentivar el consum local.

Entre el 14 de desembre i el 31 de desembre s'han descarregat 36.710 vals i 31.618 s'han canviat en els 150 comerços i establiments adherits a la iniciativa municipal.

«Ha estat una campanya molt nova, en la qual s'han intentat millorar pràctiques que ja s'havien fet en altres ajuntaments», ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Els vals han suposat una injecció directa de 316.180 euros en el municipi, amb compres per un valor total de 802.420 euros, la qual cosa significa un rendiment de la despesa que han generat els vals de consum del 254% de mitjana, ja que ha oscil·lat entre el 152% i el 919%.

«Per cada 100 euros públics s'han mogut 254 de mitjana, però hi ha hagut casos en què han arribat als 919. Aquest és l'efecte directe, sol, ja que gràcies a aquests vals la persona que els ha canviat disposa de 20 euros més en la seva butxaca que no s'ha gastat i que podrà destinar a comprar altres coses, per la qual cosa l'efecte indirecte està augmentant», ha assenyalat Oliver que també ha indicat que «l'anàlisi d'aquestes dades ha fet veure que els vals no sols s'han destinat a regals, sinó a cobrir necessitats alimentàries».

Segona campanya en marxa

Quant a la segona campanya dels vals de consum, des d'aquest dimarts els 43.290 que han sobrat de la primera campanya ja es poden tornar a descarregar de la pàgina web www.jabatega.com. La data límit per a aquesta segona campanya és el 31 de gener.

Des de l'Ajuntament de Manacor s'ha convidat als ciutadans al fet que es tornin a descarregar els vals i als comerços que no ho han fet en la primera campanya, que s'hi adhereixin. A més, ha recordat als ciutadans que per a descarregar-se els vals s'hauran de tornar a donar-se d'alta, ja que tot torna a començar de zero.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Enhorabona, fa mes de 3 anys

Manacor té un bon batle, malgrat al fatxim estufat no li agradi gens.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente