algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Terraferida adverteix que sa Ràpita encara té més de 80 hectàrees urbanitzables

177213

L'organització ecologista Terraferida ha sol·licitat aquest dilluns al Consell de Mallorca que desclassifiqui la major part de les prop de 80 hectàrees de sols urbanitzables que encara té sa Ràpita. «Aquesta quantitat exagerada de sòl urbanitzable amenaça de transformar el nucli urbà i tot el seu entorn, sotmès a una pressió urbanística enorme», remarca Terraferida.

La combinació de gran quantitat de sòl urbanitzable, unes condicions edificatòries extensives dirigides al mercat immobiliari de luxe, un entorn protegit com a Parc Natural que serveix de reclam per a vendre promocions i la nova autopista fins a Campos són un «còctel urbanístic explosiu» que està accelerant la urbanització. El darrer exemple és la nova promoció de 41 habitatges de la multinacional Taylor Winpey que publicita la seva promoció a 34 minuts de l’Aeroport.

Sa Ràpita és ara mateix una «bomba urbanística», segons explica Terraferida, que cal desactivar amb polítiques territorials avançades i «aconseguir que sigui un lloc digne per a viure, no només per a invertir». Bona part de les zones grafiades com a urbanitzables conserven valors naturals i agroecològics notables, però podrien acabar acollint milers de nous habitatges. «Tota la zona de Can Estela i el torrent de Son Durí, que figuren encara com a urbanitzables, tenen un gran valor paisatgístic i natural i conserven una important població de tortuga mediterrània. Aquesta zona, salvada de la construcció d'un hotel de prop de 1.000 places fa pocs anys, podria acabar urbanitzant-se igualment si no hi ha una intervenció de l'administració», ha destacat Terraferida.

Si aquests espais agraris i naturals grafiats com a urbanitzables al Pla Territorial continuen urbanitzant-se, sa Ràpita veurà com la seva població experimenta un creixement enorme al voltant del 30-40% respecte al cens actual, el que faria augmentar molt la pressió sobre recursos naturals escassos com l'aigua. Tot això sense comptar places turístiques, l'edificació sobre solars ja consolidats i el sòl rústic urbanitzable. Tot plegat afegiria també una pressió inassumible al Parc Natural d'es Trenc es Salobrar Campos, que ja té greus problemes de massificació i una gestió mínima.

Terraferida proposa la desclassificació dels terrenys urbanitzables, exceptuant
aquells estrictament necessaris per a fer habitatge social, acollir equipaments i zones
verdes. «Ara mateix tots aquests terrenys estan sotmesos a pressions per ser urbanitzats,
de fet alguns es troben en fase de tramitació i podrien urbanitzar-se aviat si no hi ha una
acció de les administracions, començant pel Consell, que no ha estat capaç de
desclassificar ni un m2, ni protegir un sol topònim els darrers 5 anys. És per això que demanam als responsables del Consell que arbitrin mesures extraordinàries de
manera urgent per evitar el desenvolupament d'aquests urbanitzables», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni F, fa mes de 3 anys

No faran res perquè els de Més no tenen el que han de tenir per plantar cara al PSOE. El Poble vota, però és clar que no mana, els pactes anomenats de progrés hi han contribuït a la degradació del medi ambient i a la massificació de les Illes talment com quan governa la dreta, sempre per pressions del PSOE que és el cavall de Troia dels hotelers i promotors (també UP per donar suport incondicional als socialistes), per tant, Més no ho hauria de consentir. Que governin ells dos, si poden, i que sigui d'ells la responsabilitat de fer el joc als de sempre. La meva padrina em deia "quan siguis maça ja picaràs", Idò això mateix, Més no en sap de picar malgrat que ha pogut ser maça sovint. Els electors ja anem farts de discursos buits que mai es materialitzen en fets, entretant la destrucció, en el més ampli sentit de la paraula, continua imparable a les Illes Balears. Gràcies, Terra Ferida, per la vostra dedicació!

Valoració:2menosmas
Per Joan, fa mes de 3 anys

Govern de les Illes Balears: na Pepeta ho ha dit molt clar! Per tant, ACTUEU I DESCLASSIFIQUEU!!!

Valoració:4menosmas
Per Pepeta, fa mes de 3 anys

El consell de Mallorca de un govern d'esquerres, no pot deixar fer aquestes destrosses a les poques zones que queden.
Per ecologisme i per mantenir els votants, ACTUEU I DESCLASSIFIQUEU.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente