algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Preocupació a Santanyí per l’estat de les platges després del temporal de mal temps

Cala Mondragó ha estat un dels indrets més afectats. | Ajutament de Santanyí

La borrasca Glòria ha deixat importants conseqüències a diferents punts del municipi de Santanyí, com Cala d’Or, Cala Llombards o al Parc Natural de Mondragó. La pitjor part se l’han endut les zones costaneres, on cales i platges han vist com la força de la mar i de fet ha esbucat estructures i elements de pedra.

Per comprovar l’estat d’aquests diferents punts, la batlessa del municipi, Maria Pons, ha fet aquest divendres un recorregut acompanyada de la consellera d’Administracions Públiques i Modernització del Govern de les Illes Balears, Isabel Castro, els consellers del Departament d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, i de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, del Consell de Mallorca.

Així, els representants de les diferents institucions han pogut comprovar com Cala Mondragó ha estat de les més afectades. La platja està plena de pedres i d’una capa molt alta de pedres, i la força de l’aigua va arrossegar la torre de vigilància que ha quedat pràcticament destrossada. Les ones també han alçat part de la passarel·la de pedra que comunica Cala Mondragó amb s’Amarador.

La batlessa i els consellers, també han passat per la cala coneguda com de la Barca Trencada, on el temporal ha fet desaparèixer per complet la platja, i pel Caló dels Homes Morts, on també ha desaparegut l’arena i està plena de pedres. Tal com ha explicat Maria Pons, «el problema que s’afegeix a la destrossa d’aquestes platges i cales, s’hi han de sumar les dificultats que hi haurà per fer les reparacions necessàries. Són punts on ja és complicat arribar-hi a peu, i encara serà més difícil accedir-hi amb màquines i materials per fer feina. Només estem al gener, però aquest temporal ens ha trastocat tota la previsió de tasques a fer a les platges de cara la temporada turística».

La comitiva, a més, ha visitat la platja de Cala Llombards, que ha quedat en molt mal estat, just quan començava a estar millor després del temporal d’agost de l’any passat. Aquí l’aigua també ha arrossegat la torre de vigilància un centenar de metres, així com ha arrabassat les portes de diferents escars i barraques de pescadors, i ha enfonsat una embarcació.

Pel que fa a les destrosses a barraques i escars, s’Almonia ha patit una situació semblant. A Cala Santanyí la platja està plena de pedres que el temporal ha fet sortir de la mar, i a Cala Figuera el camí del Caló den Busques també ha quedat molt malmès. El Caló de sa Torre i el Calón den Borgit han quedat igualment destrossats i sense gens d’arena.

A Cala d’Or les platges també s’han vist afectades, així com un bon nombre d’habitatges situats als carrers Mallorca i Menorca, i a la zona des Fortí, on l’aigua ha entrat dins les cases i ha arrabassats finestres, portes i fins i tot murs de pedra.

Com ha dit la batlessa de Santanyí, «hem patit en poc més de quatre mesos dos temporals que han afectat zones cabdals per al nostre municipi. Nosaltres posarem tot el que faci falta perquè recuperin el seu estat, però necessitam la col·laboració de totes les institucions per arribar a tot. Perquè no és només quantificar les destrosses, sinó també calcular el cost en temps i feina per aconseguir-ho».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.