algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

Calvià convoca ajudes per al lloguer dirigides a joves, amb una dotació de 75.000 euros

L'Ajuntament de Calvià ha posat en marxa la convocatòria d'ajudes per al lloguer dirigides a joves del municipi, que aquest any estan dotades amb 75.000 euros, un 50 per cent més que la convocatòria anterior. Les ajudes ja es poden sol·licitar fins al 8 d'octubre, segons ha informat l'Ajuntament. Aquestes subvencions es van convocar per primera vegada en 2018.

Com a novetat, totes aquelles sol·licituds que compleixin amb els requisits de la convocatòria obtendran l'ajuda, al marge de la partida pressupostada. Segons l'Ajuntament, «es consideren aquestes subvencions com un dret, per la qual cosa ningú que compleixi amb els requisits quedarà exclòs de la convocatòria», sinó que es contempla ampliar la partida si és necessari.

Les ajudes van destinades a joves menors de 35 anys i podran obtenir fins al 40 per cent de la renda que paguen de lloguer, amb un màxim de 3.960 euros anuals per habitatge. La renda del contracte ha de ser menor o igual a 900 euros, els ingressos de la unitat familiar han de ser inferiors a tres vegades el IPREM (quatre o cinc vegades, en el cas de famílies nombroses), i no poden optar els qui tenguin un habitatge en propietat.

Es valoraran a més altres criteris com ser víctima de violència de gènere, persones amb discapacitat o tenir fills menors de 18 anys. El termini per a presentar les sol·licituds és fins al 8 d'octubre i l'àmbit temporal de l'ajuda és d'un any natural, de l'1 de gener al 31 de desembre de 2019. L'objectiu d'aquestes ajudes és facilitar no només l'accés sinó també la permanència en un habitatge en règim de lloguer de joves de Calvià.

A l'octubre es convocaran les altres dues línies de subvencions: les ajudes generals al lloguer i les ajudes a la rehabilitació d'habitatges. En les convocatòries de 2018, en total, de les tres línies d'ajudes, es van concedir 211.873 euros de subvenció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.