muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Proposen la retirada del títol de Batle Honorari a Joan Carles de Borbó

L'Agrupació d'Electors La Valldemossa Que Volem ha presentat a l'ajuntament de Valldemossa una proposició relativa a l'eliminació del càrrec de Batle Honorari que actualment ostenta el rei emèrit espanyol Joan Carles I.

L’agrupació valldemossina argumenta que «l'etapa monàrquica actual té l'origen en la decisió del dictador Francisco Franco de perpetuar el règim totalitari des d’aquesta forma de govern», i afegeix que «això no obstant, la transició política cap a la democràcia va ser possible, i la monarquia espanyola es va transformar a partir de la Constitució de 1978 en una monarquia parlamentària. En aquest trànsit, però, no va ser possible que hi hagués una consulta específica sobre la pertinença de la monarquia o sobre altres formes d’organització de cap de l'estat com és la república», per als regidors de La Valldemossa Que Volem «aquest debat roman pendent i és legítim plantejar-lo en un marc de democràcia com el nostre mitjançant un procés constituent».

Per als impulsors de la proposició «el regnat de Joan Carles I va tenir aspectes positius per a l’estabilitat de la incipient democràcia espanyola però també en va tenir altres en què la casa reial no ha estat una institució transparent ni el seu cap ha tingut un comportament exemplar».

També consideren que «l’Ajuntament de Valldemossa concedí la distinció de Batle Honorari a Joan Carles I, en uns moments on el debat sobre si la monarquia o la república estava aparcat i on la imatge del monarca passava pel seu millor moment».

Des de la Valldemossa que Volem consideren que, un pic ja no és el rei titular, no té sentit que conservi el títol de Batle Honorari, que tanmateix no té cap efecte pràctic. A més, consideren que en l’actual context no és una figura de consens general, per la qual cosa proposen la retirada del títol de Batle Honorari a Joan Carles de Borbó.

La proposició es debatrà el proper 1o de setembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant!, fa mes de 5 anys

Me pareix molt bona idea

Valoració:6menosmas
Per guillem, fa mes de 5 anys

Valldemossa no mereix tenir un batle honoràri que porta una vida de luxe i opulència odiosa i amaga la seva fortuna acumulada il·licitament en paradisos fiscals.

Valoració:6menosmas
Per Al·lucinat, fa mes de 5 anys

Però qui va ser el capsigtany que li atorgà?

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente