cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Activistes antipeatges demanen al Consell que continuï amb el rescat del túnel de Sóller

Marc Carriquí

Un grup d'activistes antipeatge s'ha desplaçat aquest divendres fins als voltants del túnel de Sóller per demanar al Consell que continuï amb el rescat de la infraestructura independentment del cost econòmic.

Així ho ha expressat un portaveu dels activistes, Marc Carriquí, en declaracions a Europa Press després de l'acte celebrat davant el túnel, coincidint amb el dia en què s'havien d'aixecar les barreres i havia de començar a ser gratuït segons les previsions originals del Consell.

Els activistes, que han estat acompanyats dels batles de Sóller i Bunyola, Jaume Servera i Andreu Bujosa, han desplegat una pancarta sobre la galeria del túnel reclamant la gratuïtat del peatge.

El grup d'activistes ha instat el Consell a defensar el rescat fent servir «totes les eines al seu abast, sigui quina sigui la quantitat». Mentre que la institució insular va xifrar el rescat a 17.400.000, la concessionària, Globalvía, reclama 31. No obstant això, des del grup d'activistes consideren que el rescat «és una necessitat» i recorden que «ningú no va qüestionar la quantitat quan es va fer l'autopista d'Inca, el desdoblament de Manacor» o ara el desdoblament Llucmajor-Campos.

Així mateix, Carriquí ha denunciat que la concessionària «té els seus interessos econòmics per davant del servei al ciutadà». Els activistes creuen que Globalvía va poder haver recorregut l'import del rescat sense sol·licitar la mesura cautelar de la suspensió, de manera que no es continuàs cobrant el peatge a partir de l'1 de setembre.

«Si el problema és que vol una quantitat més gran, que vagi que un jutge decideixi la quantitat justa; mentrestant, que no continuï creant un perjudici als ciutadans», ha protestat el portaveu dels antipeatge. Finalment, Carriquí ha lamentat «que no hi hagi unitat política» al Parlament i al Consell respecte a aquesta qüestió i ha acusat de «demagògia» el president del PP, Biel Company, per les seves declaracions aquest dijous sobre el túnel de Sóller.

Per la seva banda, els batles de Sóller i Bunyola han explicat que estan en contacte amb el Consell de Mallorca i han lamentat que el procés judicial provocarà que s'allargui la situació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.