algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Garrido presenta el projecte del vial que anirà de la carretera de Manacor a la d'Algaida

La consellera de Territori i Infraestructures del Consell, Mercedes Garrido, i la batlessa d'Algaida, Maria Antònia Mulet, han presentat aquest dimecres el projecte definitiu de la variant d'aquest municipi, amb un pressupost de nou milions d'euros, després de realitzar modificacions d'acord a les al·legacions presentades durant el període d'exposició pública del projecte. El projecte té una longitud de prop d'1,6 quilòmetres, amb dos carrils de 3,5 metres cadascun acompanyats de vorals d'1,80 metres, que suposa una «major seguretat per als ciclistes». A més, també hi haurà un passeig de tres metres d'ample per a vianants durant tot el recorregut de la via.

D'altra banda, es construiran tres rotondes i un aparcament i s'enganxaran al sistema de pluvials del municipi amb la bassa d'infiltració de Can Mateu. Aquest dijous es publicarà en el BOIB la informació pública sobre els afectats per les expropiacions i s'obrirà un període d'exposició pública de 15 dies. El Departament de Territori i Infraestructures ja treballa en la redacció dels plecs administratius i, pròximament, el projecte sortirà a licitació, per la qual cosa es preveu un període de sis mesos. El tràmit d'expropiacions anirà de forma paral·lela a la licitació del projecte.

El projecte de la variant d'Algaida es va aprovar dia 20 de juliol, per unanimitat, en la Comissió Informativa del Consell. Aquesta nova carretera anirà des de la carretera de Manacor a la carretera Algaida-Llucmajor i «permetrà eliminar el tràfic que, ara, ha de travessar el nucli urbà». A més, el Consell espera que contribueixi a «augmentar la seguretat i millorar l'accessibilitat dels usuaris no motoritzats, ciclistes i vianants». El pressupost de l'obra ascendeix a 9.081.532 euros i el termini d'execució és de 18 mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.