nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.68°
10°

Els caçadors de llaç ajudaran a controlar el cabrum salvatge

La col·laboració té una durada de tres anys i el compliment dels acords serà supervisat per una comissió paritària. | FVSM

La Fundació Vida Silvestre Mediterrània (FVSM) i l’Associació de Caçadors de Cabres a Llaç (ACCALL) han signat un conveni de col·laboració  amb la finalitat d’impulsar conjuntament la recuperació de la gestió tradicional de les cabres salvatges a la finca d’Ariant, a Pollença, per tal de «recuperar l’equilibri ecològic d’aquests mamífers en el seu hàbitat». Per aquest conveni, els caçadors a llaç realitzaran una sortida al mes a la finca amb els seus cans per controlar la població de cabrum i deixar-la en torn als 0,2 animals per hectàrea.

Evelyn Tewes, directora de la FVSM ha assenyalat que «les cabres compleixen un paper beneficiós com és el d’evitar l’excés de combustible vegetal a zones remotes en les que un incendi podria ser devastador per al medi ambient i, en aquest cas en concret, per a la població de voltors». «Però la població de cabres salvatges d’Ariant –ha afegit- ha deixat de ser gestionada de la manera tradicional des de fa anys, el que ha provocat el descontrol de la seva presència en zones de pastoreig no tradicionals (sementers), en les que fan la competència a la guarda d'ovelles, així com provoquen danys al jardí mediterrani, on es colen i mengen intensament en algunes zones», ha indicat.

Control de poblacions

ACCALL aglutina el col·lectiu de persones que practiquen la modalitat tradicional de captura de cabrum salvatge viu amb cans i llaç a Mallorca. Aquesta tècnica permet el control en viu de poblacions caprines. ACCALL treballa en favor de la gestió racional de les poblacions de cabra mallorquina salvatge en els seus entorns tradicionals, havent col·laborat per aquesta finalitat a diverses finques públiques i privades de la Serra de Tramuntana.

La col·laboració té una durada de tres anys i el compliment dels acords serà supervisat per una comissió paritària que es reunirà semestralment o a proposta d’una de les parts. També es redactarà una memòria anual en la que es recollirà el resultat de cada eixida així com el cens i la programació. 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 6 anys

Aniran pel carrer Palau Reial?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente