cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

L’Ajuntament d’Artà se solidaritza amb el moviment popular rifeny

Amb 12 vots a favor UIA, PSOE, AA i PI i una abstenció de PP es va aprovar la moció en solidaritat amb el moviment popular rifeny, Hirak. La moció inicialment presentada a comissions informatives per Aina Comas va arribar al plenari com a moció conjunta d’UIA, PSOE i AA i finalment va tenir també el suport d'El PI.

Segons expliquen des d'Alternativa per Artà, «el PP va justificar la seva abstenció per negar-se a assumir en el 5è punt les responsabilitats d'exèrcit colonial espanyol dirigit per Alfons XIII contretes pels bombardejos amb armes químiques (iperita) prohibides pels tractats internacionals durant els anys 1921-1927. Aquests bombardejos químics contra la població civil són una de les causes de l'altíssima prevalència de casos de càncer en el Rif on, per altra part, no hi ha cap hospital oncològic pel tractament dels malalts de càncer, aquesta és una de les reivindicacions del Hirak».

Al regidor del PP no li varen servir els arguments de la regidora d'Alternativa per Artà i de la mateixa moció que li va recordar que varen ser atacs químics prohibits pels tractats intenacionals de Versalles (1919) i Protocol de Ginebra (1925).

Al final de l'aprovació de la moció, el batle i els regidors presents al plenari varen agrair als residents rifenys la seva intervenció. Artà és el segon municipi de Mallorca que aprova aquesta moció, la passada setmana es va aprovar a Calvià i altres municipis tenen previst afegir-s'hi pròximament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.