algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Artà aporta 1.000 euros per identificar una persona natural del poble a la fossa de Porreres

L'Ajuntament d'Artà ha autoritzat la col·laboració econòmica per cobrir les despeses de la identificació de les víctimes originàries del municipi, presumptament una, que resultaren de les feines d'exhumació de la fossa de Porreres, al mes de novembre de l'any passat.

D'aquesta manera, mitjançant un Decret de Batlia, el consistori dóna resposta a la petició de col·laboració formulada per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a tots aquells ajuntaments que presumiblement comptin amb algun dels seus veïns entre les víctimes soterrades a la Fossa. En el cas d'Artà, en tractar-se d'una persona segons les informacions de què es disposen, s'ha aprovat l'aportació de 1.000 euros, que ja han estan ingressats en el compte corrent de l'entitat que realitza la identificació.

Les tasques d'exhumació de la fossa de Porreres conclogueren amb la recuperació de 49 cossos, segons el Govern, i actualment les feines, duites a terme pels laboratoris d'Aranzadi del País Basc, es troben en la fase de realització de les proves d'ADN. Aquests treballs estan quantificats en 1.000 euros per cos i la mitjana d'èxit que estableixen els experts dels laboratoris en la identificació és d'un 50 %.

El Ple de l'Ajuntament d'Artà de 25 d'abril de 2016 va aprovar, entre altres coses, l'acord de col·laborar en la localització, senyalització, dignificació, protecció i exhumació de les fosses comunes al municipi d'Artà i per a la localització de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el franquisme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.