algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
12°

Comencen les obres d’electrificació de la línia ferroviària Enllaç - sa Pobla

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha posat aquest dimecres la primera pedra de les obres d'electrificació de 12 quilòmetres de la línia ferroviària Enllaç - sa Pobla. Pel Govern, el projecte, unit a l'iniciat el 28 de juny per electrificar el tram de tren fins a Manacor, és una «obra estratègica» que ha d'ajudar al fet que «de cada vegada siguin més els usuaris que utilitzen el tren, i que ho facin de la millor manera, amb més comoditat, més rapidesa i més garanties per al medi ambient», com ha indicat la presidenta.

Amb l'electrificació, el trajecte sa Pobla - Palma, que actualment dura al voltant d'una hora, serà deu minuts més curt. Les obres d'electrificació es duran a terme a la nit i, per tant, no afectaran la circulació dels trens. Es preveu que durin un any.

La inversió total és de 9,9 milions d'euros més IVA, mentre que la d'Enllaç-Manacor és de 25,3 milions d'euros més IVA. La inversió total, per tant, és d'uns 40 milions d'euros -amb IVA inclòs-. Els projectes s'han adjudicat per un preu més baix del que estava previst en la licitació (50 milions).

L'electrificació del tram Enllaç - sa Pobla s'ha adjudicat a la Unió Temporal d'empreses (UTE) Azvi Eiffage i Telice, i el termini d'execució de les obres és de 12 mesos. Amb les obres es construiran dues subestacions elèctriques, 12 quilòmetres de catenària i també 12 quilòmetres de fibra òptica.

Armengol ha assistit a l'acte d'inici de les obres acompanyada pel vicepresident del Govern, Biel Barceló, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera.

Biel Barceló ha destacat que els dos projectes s'executen a parts iguals amb fons propis de la Comunitat Autònoma i fons europeus Feder. El vicepresident i conseller d'Innovació ha indicat que el projecte «aportarà eficiència energètica», ja que suposarà menys emissions de CO2. En aquest sentit, el Govern estima que l'electrificació del tren disminuirà en un 60 per cent aquest tipus d'emissions. El conseller Marc Pons, per la seva banda, ha destacat les xifres d'usuaris del tren a Mallorca, atès que l'any passat es va arribar per primera vegada a cinc milions de passatgers.

Aparcament de 50 places a l'estació
D'altra banda, Pons ha presentat el projecte per habilitar una zona d'aparcament en l'estació del tren de sa Pobla. Tendrà capacitat per 50 places i ocuparà una superfície d'aproximadament 1.900 metres quadrats. El projecte està en fase d'expropiació de terrenys i està previst que les obres, que tendran un pressupost de 165.000 euros, s'adjudiquin a l'octubre i comencin al desembre. El Govern espera que l'aparcament tengui un «efecte dissuasiu» en l'ús del cotxe, per facilitar que la ciutadania pugui deixar el vehicle aparcat i opti per agafar el tren. «Al tren has d'arribar de manera còmoda i fàcil», ha indicat el conseller.

A l'acte també ha assistit el director general de Mobilitat i Transports, Jaume Lladó; el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, Mateu Capellà; la consellera de Territori i Infraestructures del Consell Insular de Mallorca, Mercedes Garrido, i els alcaldes de sa Pobla, Biel Ferragut, i de Llubí, Magdalena Perelló, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 6 anys

És notícia perwue aquest Govern que per alguns és tan dolent, ha sigut l'unic capaç de fer-ho

Valoració:2menosmas
Per Pobleret, fa mes de 6 anys

Ja era hora! Que pareixia pitjor que el express a Batanga

Valoració:1menosmas
Per joan, fa mes de 6 anys

Una obra que debería estar en funcionamiento hace lo menos 20 años. No se como es noticia.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente