algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Xisco Gràcia: «Pensava que el meu company no havia pogut sortir i mai em trobarien»

L'espeleobussejador Francesc Gràcia, rescatat amb vida després de passar més de dos dies a l'interior de la cova de Sa Piqueta.

L'espeleobussejador Francesc Gràcia, rescatat amb vida després de passar més de dos dies a l'interior de la cova de Sa Piqueta a Cala Romàntica (Manacor), ha assegurat que arribà a pensar que el seu company, Guillem Mascaró, no havia pogut sortir a l'exterior per informar del lloc on estava atrapat, per la qual cosa pensava que mai el rescatarien.

En declaracions a la Cadena Ser l'expert bussejador, que ha estat rescatat d'una cova de molt difícil accés, ha explicat que va arribar a perdre la noció del temps: «Tenia la sensació que havien passat cinc dies, per la qual cosa pensava que el meu amic no havia pogut sortir de la cova per demanar ajuda i que llavors mai em trobarien a mi». L'espeleòleg, de 54 anys, ja ha rebut l'alta
mèdica i està descansant a casa. Segons ha relatat, ell i el seu company «a tot moment sabien on estaven» pel que «no fou un problema d'haver-se perdut, sinó d'haver-se quedat sense oxigen», ha relatat.

«Ho vaig passar m
olt malament pensant que el meu company no hagués tengut aire suficient per sortir a l'exterior per la ruta més llarga», ha explicat sobre els pensaments que va tenir durant les gairebé 60 hores que va estar atrapat a la cova. «Foren moments psicològicament molt durs», ha assegurat. -Malgrat tot, Gràcia ha dit que se sent «mentalment recuperat». «És com si no hagués passat res», ha indicat el bussejador, qui ha dit que ja té ganes de continuar amb la seva feina.

A
mpli operatiu 

En l'operatiu de rescat, format per més de 60 persones, estaven participant, entre altres, integrants del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (
GEAS). Segons ha informat el Servei d'Emergències 112, entre altres cossos participen la Guàrdia Civil, la Policia Local de Manacor, efectius de Protecció Civil d'aquest municipi i de Marratxí, el Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU) 061, la Unitat Operativa del Govern i personal de la Direcció general d'Emergències.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.