cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.04°

Osborne torna a posar les banyes al toro d'Algaida a petició d'una entitat espanyolista

El toro d'Algaida torna a lluir banyes i el seu color negre original, ja que l'empresa propietària del mateix, Bodegas Osborne, l'ha restaurat, sembla que després d'haver rebut el preg de l'organització ultraespanyolista Fundación Nacional Círculo Balear.

L'abril de 2011, el Círculo i vàries associacions taurines varen pintar el toro, que aleshores lluïa els colors de l'arc de Sant Martí, de negre. A partir d'aquell moment, diverses entitats i col·lectius el convertiren en un panell d'anuncis de diverses festes i reivindicacions.

Així, el toro ha lluit la bandera de l'orgull gai; la camiseta verda en defensa de l'ensenyament; ha estat pintat tot de rosa; i ha publicitat eslògans com: 'Mallorca is not Spain', Madrid ens roba', '19J surt al carrer', 'salvem l'escola pública' 'sa Quica du que no', 'Sa revolta de Vilafranca'... també s'ha vestit amb les quatre barres, s'ha disfressat de presidiari amb el nom de Jaume Matas; se li ha posat cara de Merkel; s'han anunciat les festes de sant Bartomeu de Montuïri i Martín Garrido el va usar per publicitar la seva pel·lícula 'Sangre de Tpro'. Per al Círculo tot això són «danys ocasionats per les minories radicals catalanistes».

L'entitat espanyolista «exigeix» al Govern i al Consell de Mallorca «que adopti les mesures de seguretat oportunes per protegir el Patrimoni Cultural de Mallorca. Concretament, respecte al Toro de Osborne sol·licita que es declari Patrimoni Històric Artístic de Balears, amb la figura de protecció específica, i amb la classificació jurídica de monument, igual que s'ha fet en altres comunitats autònomes.»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Rafel, fa mes de 7 anys

Crec que vaig llegir a algun periòdic que l'havien pintat de negre. No ho vaig comprovar, però avui he passat per davant i, o bé el pintaren de blanc, o la pintura negre ha destenyit; el bou és blanc.

Valoració:3menosmas
Per Xavi, fa mes de 7 anys

Pero eso no es una publicidad de in brandy de Jerez?

Valoració:2menosmas
Per Joselito, fa mes de 7 anys

VIVAN LAS CORRIDAS DE TOROS.VIVA ESPAÑA.FUERA FASCISTAS PANCATALANISTAS

Valoració:-4menosmas
Per Saben?, fa mes de 7 anys

Jo més que el bou, que no és cap altra cosa que una fusta podrida, me fan nosa els fatxes innútils i tocacollóns, que ens volen robar la nostra identitat per fer nos castellans per la força.
Tanmateix, abans preferim estar morts que ser canyís

Valoració:13menosmas
Per Juan, fa mes de 7 anys

Que nivel de comentarios,no se si reir o llorar.......mas bien, dan pena....

Valoració:-3menosmas
Per joan, fa mes de 7 anys

¡¡¡¡QUE GRAN NOTICIA¡¡¡¡¡¡ PATETICO¡¡¡¡

Valoració:-3menosmas
Per Allà va!, fa mes de 7 anys

S´hauria de fondre!
Això no és un toro mallorquí. És Espanyol. Que ens tornin els de Costix!

Valoració:23menosmas
Per Je, je, je..., fa mes de 7 anys

Aquest toro no és la imatge d´un machote español,,,

Valoració:0menosmas
Per barrufet, fa mes de 7 anys

-jo crec que el pobre bou anvés de posar-l´hi las banyes hagués preferit que l´hi posses-hin els dos bons organs identificatius de la seva masculinitat que no es veuen per en llog.- Pobre animalet així no es pot disfrutar de la vida.- Propos-ho fer una recolecta popular per la seva restauraíó inmediata.

Valoració:11menosmas
Per Saben?, fa mes de 7 anys

Va ser una mala idea pintar el bou. L'haurien d' haver tomat i punt.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente