algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10°
10°

Comença l'exhumació de la fossa de Porreres

La consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, i la batlessa de Porreres, Francisca Mora, acompanyaran aquest dimecres a les 16.00 hores a l'especialista en exhumacions de la Guerra Civil, metge, antropòleg i professor en medicina legal i forense Francisco Etxeberria, qui dirigeix l'equip d'exhumació de la fossa de Porreres, en la presentació del contingut tècnic dels treballs que s'inicien en la fossa del cementiri.

A més, els acompanyarà Maria Antònia Oliver, portaveu de la Comissió tècnica de desapareguts i fosses, l'òrgan competent en matèria de recuperació de memòria històrica i democràtica, i alhora presidenta de l'associació Memòria de Mallorca, entitat executora del projecte de la Comissió creada per la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports. També estarà present l'historiador Tomeu Garí, autor de l'estudi històric de la fossa de Porreres inclòs en el Mapa de Fosses del Govern dels Illes Balears.

S'estima que en la fossa de Porreres es poden trobar restes d'entre 100 i 120 persones desaparegudes, la qual cosa convertiria la de Porreres en la fossa més gran exhumada a Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Enhorabona, Xisca!, fa mes de 7 anys

Enhorabona a la batlessa de Porreres, Xisca Mora, per no tenir por dels fatxes espanyols encobridors dels assassinats de Franco.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente