nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Calvià tendrà un nou centre d'Autoaprenentatge de Català l'any que ve

La directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, i el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Josep Ramon Cerdà, s'han reunit aquest dimarts amb representants de l'Ajuntament de Calvià per estudiar la possibilitat d'obrir l'any que ve un Centre d'Autoaprenentatge de Llengua (CAL). La trobada ha estat amb la cap de servei de Cultura de l'Ajuntament, Catalina Caldentey, i amb el tècnic de servei lingüístic, Agustí Aguiló, que s'han mostrat molt interessats en la possibilitat de tenir un CAL al municipi cap al 2017.

Els responsables del Govern i l'Ajuntament han estudiat quines serien les necessitats i l'espai on es podria ubicar aquest centre. Respecte a l'aportació que fa el Govern, les despeses de material i els recursos humans els assumiria l'Institut d'Estudis Baleàrics en la seva part de Llengua, i l'espai el cediria l'Ajuntament.

La directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, assegura que «és molt bona notícia que puguem obrir un CAL precisament a Calvià perquè és una de les zones lingüísticament més degradades i on és més necessari realitzar actuacions d'aquest tipus. Així mateix, cal recordar que durant la passada legislatura es varen tancar molts d'aquests centres, fet que va suposar eliminar la possibilitat d'accedir al coneixement de llengua catalana, un dret que com a Govern hem de garantir».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per IB3 en català!, fa mes de 7 anys

IB3 torna a menysprear la nostra llengua emetent una altra pel·lícula en foraster (16h 38', 29-7-2016).

Valoració:5menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 7 anys

N'hi ha cap a Eivissa? Ho dic perquè en faria falta un a cada població important de s'illa com ara Vila, Sant Antoni, Santa Eulària, Cala de Bou o Platja d'en Bossa

Valoració:5menosmas
Per Xesc, fa mes de 7 anys

Demostrem, a aquests que escriuen aquí en espanyol, que la llengua inútil i innecessària, dins del nostre territori lingüístic, és la forastera i no -com ells voldrien- la catalana. Col·laborem a llur adaptació al nostre país fent-los imprescindible el català; facem com si no entenguéssim la llengua dels seus comentaris.

Valoració:7menosmas
Per Carina Ferra French, fa mes de 7 anys

claro usemos los fondos publicos para ayudar a los vecinos del termino a encontrar trabajo con el catalan???

Valoració:0menosmas
Per slort, fa mes de 7 anys

Allò que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.

Valoració:10menosmas
Per Emigrante, fa mes de 7 anys


Usemos los dineros públicos pues se necesita imponer mas catalán.

Valoració:0menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 7 anys

Mentrestant (16h, 27-7-2016) IB3 emet, per desgràcia, una altra pel·lícula en foraster.

Valoració:9menosmas
Per Endavant!, fa mes de 7 anys

Endavant cap a la reconstrucció nacional de Mallorca!

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente