algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

Els 'Cavallets de Felanitx' ja són Festa d'Interès Cultural

El vicepresident primer del Consell i conseller insular de Cultura, Patrimoni i Esports, Francisco Miralles, ha fet lliurament a l'alcalde de Felanitx, Joan Xamena, del reconeixement del ball 'Els Cavallets de Felanitx' com a Festa d'Interès Cultural (FIC).

El reconeixement "pretén que el sentiment que els felanitxers i Felanitx despositan en aquest ball i en aquestes figures sigui compartit per tots els mallorquins, que també ho sentim com a part nostra", ha dit Miralles.

La declaració de Festa d'Interès Cultural de Els Cavallets es va adoptar el Ple del Consell de Mallorca el 8 d'octubre de 2015.

El seu origen es relaciona amb les batalles de moros i cristians que, al segle XV, se celebraven per tota la Península Ibèrica i que havien passat a ser una simple desfilada. La introducció d'aquestes figures a Felanitx està lligada al Convent de Sant Agustí.

La primera aparició documental que es conserva data de 1671 i, segons l'informe del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears, compleix amb la definició que fa la UNESCO de patrimoni cultural immaterial: es transmet de generació en generació, és recreat constantment per la comunitat, interactua amb la història i promou un sentit d'identitat i respecte de la diversitat cultural.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.