algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

Demanen la dimissió del responsable de Seguretat de Calvià

El regidor del Grup Mixt i portaveu de Ciudadanos a Calvià, Carlos Tarancón, ha exigit la dimissió del director de Serveis Generals i Seguretat del municipi, José Antonio Fernández Ballesta, «per haver provocat la renúncia de 19 policies dels 22 que formen la Unitat Nocturna».

El regidor considera que algunes de les propostes que l’Ajuntament fa en el marc de la reestructuració de la Policia Local «vulneren els drets dels treballadors» i posa l'exemple de la prohibició d’agafar vacances d’abril a octubre. Tarancón ha afegit que si el director no afronta la seva responsabilitat, «el batle ha de fer una passa endavant i destituir-lo».

Malestar des del desembre

L'Ajuntament nega que els policies hagin dimitit i assegura que només han demanat un canvi de destinació «que s’obrirà per a tota la plantilla dins el procés negociador».

El tinent de batle, Andreu Serra, insisteix que mai no s'ha plantejat l'eliminació de la Unitat Nocturna, sinó potenciar-la. 

El conflicte amb els policies neix, aparentment, de les noves condicions de feina que proposa el consistori que, malgrat que millora les condicions econòmiques, demana als agents que facin més hores per tal de complir la legalitat vigent ja que, fins ara, segons indica el Consistori en un comunicat, «els torns incomplien la normativa».

Des d'UGT-FSP asseguren que hi ha malestar a l'àrea de la Policia Local calvianera des del desembre, quan es varen iniciar les negociacions amb els representants sindicals per modificar les condicions de feina dels funcionaris.

Segons el sindicat, les noves condicions perjudiquen la conciliació familiar dels policies, «condicions que no s'imposen a altres funcionaris de l'Ajuntament». A més, denuncien que s'ha negociat de forma paral·lela a la Mesa de Negociació. 

La gota que ha fet vessar el tassó, afirmen des d'UGT, han estat les declaracions del director general de Seguretat Ciutadana, interlocutor en la negociació, en què afirmava que, si els components de la Unitat nocturna l'abandonaven, li feien «un favor».Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.