Les festes de Sant Antoni ja han començat
Sant Antoni té un temps de festa reservat a gairebé tots els pobles de Mallorca, però n'hi ha un parell que viuen els foguerons i les beneïdes amb més intensitat: a Muro, sa Pobla, Manacor, Artà, Sant Llorenç i Capdepera ja s'ensuma l'olor dels foguerons i se senten les primeres gloses.
Una setmana abans de la festivitat –dia 17– ja es dóna el sus als diferents actes, que van des dels més tradicionals fins als més recents, inventats pels qui no poden esperar a mitjan gener per veure els dimonis.
La penjada de penons a les façanes de l'església i l'ajuntament aquest dissabte ha servit per donar el sus a les festes de Sant Antoni a Muro. Les banderoles, inspirades en l'escapulari, amb la Tau de color vermell, que duen la petita imatge de Sant Antoni presideixen únicament les beneïdes mureres des de temps immemorials.
Amb la penjada oficial, vuit dies abans de la festa, s’ha aprofitat per convidar a tots els veïnats i forans a les festes, que s’han iniciat amb la celebració del 12è aniversari dels Xeremiers de Muro 'Es Reguinyol', amb un fogueró i un concert dels Xeremiers de Sóller. Un acte que obrí boca abans de la revetlla, on els Dimonis de sa Pedrera i altres colles varen mobilitzar més d’un centenar de persones pel 10è aniversari.
Mentrestant, sa Pobla ha donat el sus a les festes de Sant Antoni aquest dijous amb l'elecció del clamater, personatge que enguany encarnarà Guillem Capó 'Cerol'. L'elecció la va fer la Prohomènia, formada pels membres de l'Obreria de Sant Antoni, el rector i el batle. La reunió es va celebrar a l'església i s'hi varen tractar aspectes relacionats amb les festes de Sant Antoni.
La processó del Novenari, recuperada fa uns anys, i l'elecció dels dimonis de l'Ajuntament foren els altres actes amb els quals quedaren inaugurades les festes d'enguany.
Aquest diumenge l'Obreria de Sant Antoni de Capdepera ha donat inici a les tasques per a la festa del proper cap de setmana. Entre les feines, hi ha la de tallar la murta –que lluirà al balcó de l'obrer major– i la mata per a la creu de l'església. Després de les tasques, dimonis, obrers i ajudants han fet una bona paella de germanor.
També a Illes Balears
- El 78,5 % de les famílies de les Illes Balears varen triar el català com a llengua a l'escola
- Un vídeo del Govern sobre l'ús responsable de l'aigua rep una allau de crítiques: «S'ha de tenir un bon fetge...»
- Reclamen el desallotjament de dos edificis històrics de Palma, ocupats pel Ministeri de Defensa i per la família reial espanyola
- Un grup de joves menorquins responen a les provocacions espanyolistes durant l'acte de Ses Avellanes de les festes de Sant Joan
- L'Ajuntament de Palma demana la destitució immediata del regidor de Mobilitat
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.