cielo claro
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

Proposta de recuperació i conservació dels topònims tradicionals de Valldemossa

El mes de juliol de 2014 un grup d'especialistes en llengua catalana de la vila, dos d'ells filòlegs, varen fer arribar a l'Ajuntament una proposta de recuperació i conservació dels topònims tradicionals de Valldemossa.

Als pobles hi ha una toponímia oficial, és a dir, els noms de les vies urbanes que apareixen als nomenclàtors administratius, però també sol haver-hi una altra toponímia popular no oficial, atès que els habitants dels nuclis urbans donen els seus propis noms als racons del lloc on viuen. Així com els noms oficials apareixen als rètols que l'Ajuntament s'encarrega d'instal·lar, els noms popular no apareixen de forma escrita als llocs que denominen. Aquests topònims s'han anat transmetent de forma oral de pares a fills, però actualment, aquesta transmissió oral és en perill, i molts de joves del poble ja no coneixen aquests noms populars antics. Aquest fet implica la pèrdua d'un ric patrimoni immaterial del poble de Valldemossa, i per a evitar aquesta pèrdua, s'ha fet aquesta proposta de recuperació i conservació.

Al final de la legislatura passada es va fer una petita intervenció en aquest aspecte i és ara quan s'ha materialitzat la proposta sencera. El Regidor d'Educació, Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Valldemossa, Dídac Alcalà, creu que és una proposta molt positiva «per a la conservació de la toponímia popular de la vila, que a més la dignifica i que alhora permet que tant el jovent local com la gent de tots els indrets del món que ens visita conegui aquesta realitat valldemossina». D'altra banda, Alcalà, valora de manera molt positiva el fet de donar suport a les iniciatives populars i a les propostes sorgesquin de la societat civil i que les administracions, en aquest cas la Casa de la Vila, n'agafi el testimoni i en doni resposta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per artiller mallorquí, fa mes de 8 anys

Envant les atxes, i a veure si el nom del botifler d'Aspheld desaparèix no de Mallorca, sino de totes les terras de parla catalana,aquest any ¡ fora botiflers ! Borbons i botifarres.
Carrers, de son Roca, de son Ximelis, de son Fangos, de son Aixut, s'hort des Puputs, es molí d'en Parot, de son Torrella, de ses Tapareras, sa costa d'en Caragol,etc.etc. Això ès, lo que sentía dir als padrins.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente