algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

La llista comuna de 'Gent per Alcúdia' retroba Biel Barceló i Joan Lladó

8611
Els líders sobiranistes han coincidit en aquest acte de presentació. | MÉS

'Gent per Alcúdia' ha aconseguit compondre allò que semblava irreconciliable, com a mínim, d'ençà del polèmic procés de primàries que acabà amb la sortida d'Esquerra de Més per Mallorca.

Aquest dimarts s'ha presentat en societat la candidatura ciutadana oberta, que es presenta per aconseguir el canvi al municipi en les eleccions del mes de maig, i els padrins de la unió han estat d'una banda el president d'Esquerra Illes, Joan Lladó, i de l'altra el portaveu de MÉS al Parlament, coordinador general de la coalició i pròxim candidat al Consolat, Biel Barceló.

Tal com han explicat, la llista la integren gent del PSM, d'Esquerra i independents. Així, el candidat a la batlia és Tomàs Adrover (PSM), i la número dos serà Antònia Peralta, d'Esquerra Republicana.

Així, Barceló ha afirmat que Gent per Alcúdia neix com una “fórmula que supera els partits, oberta a la participació, i d’èxit, per aconseguir que el canvi arribi a Alcúdia, a Mallorca i a Balears”.

Pel seu cantó, Lladó ha volgut destacar que aquesta "és una candidatura plural, que parteix de la generositat de les parts, que suma i que té la voluntat de canviar Alcúdia”.

“Des d’Esquerra Republicana volem mostrar el nostre agraïment al PSM d’Alcúdia per la seva generositat, perquè és amb generositat i sense exclusions com s’arriben a acords”, afirmà, abans de concloure que “la gent de Mallorca que treballa a peu de carrer és la gent que ha de canviar Mallorca”.

Eixos programàtics
Adrover identifica com els eixos de la seva candidatura “recuperar la cultura”, ja que “s’han deixat de fer moltes polítiques a favor d'això”. També promet promoure un turisme de qualitat, “incompatible totalment amb els fems que duen a cremar aquí des d’Europa”.

“El que no podem fer és cercar creuers a Miami, creuers de luxe... I que a la vegada ens duguin a Alcúdia els fems d’arreu d’Europa que després cremen aquí a Mallorca, causant unes molèsties molt greus als veïnats del Port. Nosaltres no vivim dels fems, vivim del turisme, i el que hem de potenciar un turisme de qualitat i desestacionalitzat”.

També defensa una rebaixa de la pressió fiscal i un canvi en les prioritats de la corporació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Dos dies, fa mes de 9 anys

ERC desapareix lenta i dolorosament gràcies a Lladó.
El Calvo Cadiretes, té problemes a Manacor. http://www.arabalears.cat/balears/Noves-tensions-Esquerra_0_1295270677.html
Els de Llucmajor també ja passen dels 45 traïdors. Enhorabona Segura.

Valoració:-1menosmas
Per Biel, fa mes de 9 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.

Valoració:6menosmas
Per Dos dies, fa mes de 9 anys

Al Calvo Cadiretes li queden dos dies. Ja ha perdut el control del partit. Ara Alcúdia, i esperau a la resta de municipis. Des de Barcelona en Junqueres ja està valorant l'opció "segura".

Valoració:0menosmas
Per Marianna, fa mes de 9 anys

Els Verds son vitals, i son components de MÉS. Per jo ha sigut la clau, per decidir-me sobre a qui votaré a les properes eleccións.

Valoració:4menosmas
Per Que sàpiguen la meva veritat, fa mes de 9 anys

Idò mirin quines coses! Jo me vaig fer "pancatalanista" , per no ser com la guarda d' ultres que volen fer de les nostres illes, una sub-província d' Albacete. L' odi que dúen dedíns és molt dolent per a la salut i son molt poc agradables.

Valoració:11menosmas
Per Alcudienc, fa mes de 9 anys

Els alcudiencs d'ERC sabem bé que en Lladó ha fet tot lo que ha pogut perque no anassim junt amb el PSM, però la jugada li ha anat tort. Procurarem sumar vots per la coalició a Alcúdia però que no en vagi cap a ERC al Consell o al Parlament: els vots posaran cada qui al seu lloc

Valoració:2menosmas
Per com cada 4 anys, fa mes de 9 anys

@ CÀSTIG SERÀ FORT

No passis pena, que els mallorquins ja mos encarregam de castigar aquests renegats antimallorquins cada quatre anys

Valoració:-4menosmas
Per Pregunta, fa mes de 9 anys

Es sap quants de diputats està previst que tregui en Calvo Cadiretes?

Valoració:-3menosmas
Per EL CÀSTIG SERÀ FORT, fa mes de 9 anys

Els votants us castigarem, JOAN LLADÓ i BIEL BARCELÓ.

És increible que DUES PERSONES i una vintena o cinquantena de LLEPACULS de les seves executives posin tant en risc el futur del país.

La me bufa en BARCELÓ. Què se'n vagi a pondre. Igual que en LLADÓ. Traïdors!

El poble efectuarà el càstig el proper maig.

Pobre Mallorca... ||*||

Valoració:-7menosmas
Per EL CÀSTIG SERÀ FORT, fa mes de 9 anys

Els votants us castigarem, JOAN LLADÓ i BIEL BARCELÓ.

És increible que DUES PERSONES i una vintena o cinquantena de LLEPACULS de les seves executives posin tant en risc el futur del país.

La me bufa en BARCELÓ. Què se'n vagi a pondre. Igual que en LLADÓ. Traïdors!

El poble efectuarà el càstig el proper maig.

Pobre Mallorca... ||*||

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente