algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Centenars de veïns d'Alaró i Consell demanen una via verda

8577
Centenars de persones han participat en la mobilització. | M. Nadal

Centenars de veïns d'Alaró i Consell han realitzat aquest diumenge un recorregut reivindicatiu per demanar una via verda a l'Ajuntament sobre el traçat de l'antiga línia ferroviària que unia els dos pobles. Aquesta iniciativa, recolzada per l'Associació d'Amics del Ferrocarril de Balears (AAFB), ve d'una reivindicació històrica dels veïns d'Alaró, que demanen un accés amb bicicleta i a peu entre Alaró i Consell.

El president de AAFB, Miquel Àngel Riera, ha explicat que aquestes vies ferroviàries s'han abandonat i que encara que no poden recuperar-se al 100%, demanen realitzar en el possible un carril de vianants o de bicicleta aprofitant el màxim de recorregut de l'antic traçat. La concentració ha començat a la plaça d'Alaró i els assistents han marxat per la carretera fins a Consell.

«L'ingent patrimoni ferroviari que va constituir la via del progrés per a la societat mallorquina de finals del segle XIX i durant tota la meitat del segle passat constitueix una realitat que en referència a les línies definitivament tancades que finalitzaven a Alaró, Santanyí i Felanitx exigeix el seu record, el seu manteniment, i en el possible, la seva recuperació», ha recalcat Riera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.