algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

El batle de Lloseta i tres càrrecs més seran jutjats des de dimarts per prevaricació

Bernat Coll. | ULTIMA HORA

El Jutjat Penal número 6 de Palma jutjarà dimarts i dimecres de la setmana que ve, a partir de les 10 hores, el batle de Lloseta, Bernat Coll, i tres membres del Consistori municipal, acusats de cinc delictes de prevaricació comesos a través la concessió presumptament irregular de diferents llicències, i per cada un dels quals la Fiscalia reclama una pena de set anys d'inhabilitació.

En concret, els fets van tenir lloc entre els anys 2004 i 2008, durant els quals Bernat Coll ja era alcalde mentre que Pere Joan Martorell -exdirector general de Cultura del Govern durant la passada legislatura-, Joan Coll i Maria Alemany eren regidors a l'Ajuntament.

Tal com relata el Ministeri Públic, el 29 d'octubre de 2004 els inculpats van aprovar en Junta de Govern cedir a la mercantil Fona Artists S.L. la gestió i producció musical del teatre municipal fins 2011, per 60.000 euros anuals, el que contemplava la realització de 20 representacions i el pagament per part del consistori de les quotes del préstec que l'entitat havia de contractar per dur a terme les millores necessàries en el recinte teatral.

No obstant això, sosté la Fiscalia en el seu escrit de qualificació, el conveni entre ambdues parts es va subscriure sense la preceptiva licitació pública exigida per llei i amb coneixement que el secretari municipal havia emès informe desfavorable «al no haver seguit els tràmits legals oportuns i constituir la satisfacció de les quotes bancàries un endeutament encobert» de l'Ajuntament. L'import sufragat va ascendir a un total de 420.999 euros públics.

Mentrestant, el 10 de desembre d'aquest any els acusats, tot i ser coneixedors d'un altre informe desfavorable del secretari, van acordar facultar a l'alcalde per atorgar escriptura pública per la qual es venien dos solars propietat de l'Ajuntament a Construccions Comas, a canvi de la realització per aquesta d'un centre de dia amb dues plantes i un tanatori municipal, revertint l'operació a finals de 2007.

L'acusació pública destaca així mateix com el 22 d'abril de 2005, els inculpats van acordar, per unanimitat, la concessió d'una llicència urbanística per a la construcció d'un habitatge tot i comptar, també, amb l'informe desfavorable de l'arquitecte municipal i del secretari per no complir-se la normativa urbanística al voltant de les dimensions de la façana.

Un altre dels episodis narrats per la Fiscalia va tenir lloc el 3 de novembre de 2006, quan els alts càrrecs van acordar atorgar una altra llicència per construir habitatges, garatges i piscines a l'empresa Lloseta Inversions S.XXI, que també comptava amb informe desfavorable. Finalment, el 9 març 2007 van decidir per unanimitat i sense comptar amb el vistiplau d'arquitecte i secretari, la concessió d'una llicència per a l'impuls d'un projecte de telecomunicacions als anteriors immobles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per res, fa mes de 9 anys

Uuuiiiixx, uuuiixx, ¡au ¡ aquest ja està grass, donau menjar a un altra.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente