algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Sa Pobla viu amb rauxa la nit bruixa

La nit bruixa va fer embogir les 12.000 persones que van acudir a Sa Pobla. | M.À.C.

Sa Pobla va viure amb intensitat divendres a la nit la seva festa més multitudinària, que se celebra en la vigília de Sant Antoni: la Nit Bruixa.

La plaça va quedar petita per al ball dels Caparrots i el piromusical. Però abans d'aquests actes i la gran aglomeració de gent, al voltant d'unes 12.000 persones, els poblers van gaudir de la seva festa des de primera hora de la tarda.

La presidenta del Consell, Maria Salom, va tornar a acudir a sa Pobla al migdia i va participar dels jocs dels dimonis. També es va atrevir a posar-se un davantal i ajudar en el procés d'elaboració d'una tradicional espingada, producte gastronòmic estavella en aquestes dates. Ja a la tarda va començar la part més oficial de Sant Antoni amb la recepció de les autoritats a la porta de l'Ajuntament de sa Pobla per a, després, dirigir-se a les solemnes Completes.

Un altre any, i amb aquest ja en van tres, el president José Ramón Bauzá no va assistir a la festa i va tornar a viatjar a Menorca. L'any 2012, Bauzá va ser esbroncat per més de 200 joves que van criticar les polítiques de l'Executiu balear.

Els qui sí que van ser en la Revetla van ser el conseller d'Agricultura, Gabriel Company; la consellera d'Educació, Núria Riera, i el vicepresident del Govern, Antonio Gómez, que van acompanyar a Biel Serra que ahir va viure el seu últim Sant Antoni com a alcalde, ja que ha anunciat que no tornarà a presentar-se a les eleccions.

Tampoc no van faltar la resta de regidors del Consistori i diversos diputats i representants del Consell de Mallorca encapçalats pel vicepresident, Joan Rotger, a més de l'alcalde de Palma, Mateu Isern, Francina Armengol i Biel Barceló.

Els Dimonis de l'Obreria de Sant Antoni, els de l'Ajuntament, els Dimonis Paralímpics del Grif, els d'Albopàs, els Caparrots i la banda de música van acompanyar les autoritats des de les portes de l'Ajuntament fins a l'església on es van celebrar les Completes, que ahir van ser oficiades pel rector del Seminari de Mallorca, Mossèn Bartomeu Villalonga.

Al final de la celebració religiosa es va viure el moment més esperat: el crit de 'Visca Sant Antoni' per part del Clamater, que ahir va ser encarnat per Jaume Caldés que forma part dels Caparrots des de fa 40 anys.

Mentre a l'església parroquial es vivien aquests intensos moments, a la plaça Major es començava a abarrotar la gran multitud a la recerca del millor lloc on poder contemplar el ball dels Caparrots, al qual va precedir el dels dimonis, i el piromusical. Cap a les 21.30 hores, la música de 'Jo i un pastor' va sonar amb força i els aplaudiments dels assistents van animar les danses dels Caparrots que van centrar l'atenció de tots els presents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pobleret, fa mes de 9 anys

Visca Sa Pobla i les festes de Sant Antoni! I que perduri la tradició, el que ens han llegat els nostres avantpassats sense oblidar ni els orígens ni el progrés. Veurem qualque día espinagades dissenyades per impressores 3D?

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente