nubes dispersas
  • Màx: 14.95°
  • Mín: 7.61°
14°

El dimoni encén la nit de Muro amb un gran “correfoc” que incendià el campanar

El tradicional correfoc va omplir Mur o de foc i gresca. | J.M.

“Foc purificador per a les ànimes del Purgatori”. Així explicava ahir un membre dels Dimonis de sa Pedrera el sentit del correfoc que divendres a vespre va donar inici a la revetla santantoniera de Muro, un correfoc que va acabar amb l'espectacular i esperat incendi -en sentit figurat- del campanar.

El correfoc d'aquest 2015 va recrear doncs el judici i la posterior condemna del Dimoni a les ànimes del Purgatori, un Purgatori que simbolitza el món d'avui, la societat. Els versots pronunciats al començament de l'espectacle donen compte de com veuen els dimonis aquest món. Vet aquí algunes estrofes: “Els molts d'anys volem transmetre / als dos mil i un imputats / i als de targetes en negre / que per ser més, llaura són 'blacks'. He enviat en Satanàs / perquè vengui a costura / i pugui que en s'hi ha a l'altura / del vostre petit Nicolás. Enguany tenim eleccions / tot està ben trasbalsat / i és règim caducat / que ja abdiquin els Borbons”. Davant d'una societat tan decadent i corrupta, el Dimoni Gros, sens dubte, acaba per condemnar les ànimes a cremar a l'infern.

Polèmica
En anys anteriors, les àcides referències a l'actualitat social i política han suscitat controvèrsia en Mur. En aquest sentit, l'Ajuntament -governat per la dreta (Convergència Murera, PP i Lliga Regionalista)- manté certa distància amb els Dimonis de sa Pedrera, que ja porta anys escenificant el correfoc.

Altres aspectes destacats del correfoc són l'encesa de foguerons, que simbolitza el començament de la revetla, o l'incendi del campanar. En aquesta ocasió, el campanar va cremar -cascades de pólvora penjants- pels seus quatre costats, de manera que el foc es contemplava des de qualsevol punt proper.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.