nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

Artà vibra al ritme dels dimonis

Celebració a Artà de Sant Antoni, la festa més emblemàtica de l'hivern mallorquí. | dBalears (Youtube)

Sant Antoni es viu a Artà de forma distinta a com se celebra a d'altres municipis de Mallorca. No es tracta d'una revetla nocturna, com ocorre a sa Pobla i a Muro, sinó que des de primera hora del matí del dia abans al del sant el carrer bull de festa, mantenint el caràcter purament tradicional d'una cita que organitza l'Obreria de Sant Antoni, una institució medieval.

Aquest divendres, a primera hora del matí, una gernació es concentrava davant la Casa del Trull, que aquest any és al domicili de l'obrer Pere Pep Gil, al carrer Sorteta.

Poc després han aparegut els dimonis, en Mosca i en Ferriol, davant el goig de la multitud que omplia tot l'indret, vestida de blanc i amb el típic mocador vermell al coll, disposada a presenciar el primer ball d'aquests i a seguir-los en el seu recorregut cap a l'institut, després la residència de majors i finalment, l'Ajuntament.

Intensa jornada
Després d'un matí de festa al carrer, està previst que les Festes de Sant Antoni segueixin l'horabaixa, amb les Completes a l'església parroquial i a continuació, l'encesa de foguerons, que donar l'inici d'una vetllada que destaca per la seva autenticitat i respecte a la tradició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.