nubes dispersas
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 13.93°
18°

ARCA reclama la retirada de la barrera del molí del Castellet

8363
ARCA ha reclamat la retirada de la barrera que dóna accés al molí del Castellet a Calvià. | ARCA

ARCA ha reclamat la retirada de la barrera que dóna accés al molí del Castellet a Calvià. L'entitat ha denunciat que la marxa reivindicativa, celebrada el passat 21 de desembre, comptava “amb tots els permisos pertinents” i va ser “condicionada pel tancament de la barrera”.

La pujada amb la denominació de 'V Pujada reivindicativa al Molí des Castellet' va ser organitzada per la Comissió pro-molí del Castellet per tal de reclamar la “restauració i conservació d'aquest bé cultural i etnològic i que l'accés públic al bé catalogat sigui pacífic, continuat i immemorial”.

L'entitat en defensa del patrimoni ha recordat que ja l'Ajuntament de Calvià va decretar l'any 2010 que la barrera era “il·legal”. A més, ha recordat que des d'aquell any ve denunciat el tancament d'accés al molí que segons referències cadastrals es considerat “com a us públic i serveix com a camí de servitud per a les finques del voltant”.

En aquest sentit, l'entitat ha recordat que, en un expedient d’infracció urbanística de l’Ajuntament de Calvià (Exp. 49/10-DU) amb número d’Acta 4. 194/10 diu el següent “Instalación de barrera para cerrar el camino careciendo de licencia municipal, que de acuerdo, con los datos catastrales se corresponden con uso agrario (Via de comunicación de dominio público) titularidad: Ayuntamiento de Calvià Poligono 1 Parcela 9147”.

Arca ha considerat, en aquest sentit, que queda clar que aquesta barrera que dóna accés al molí des Castellet “és il·legal, perquè es va posar sense permís municipal i perquè impedeix l’accés a altres propietaris de la zona”.

Barrera il·legal
ARCA demana una vegada més a l'Ajuntament “que la barrera il·legal que dóna accés al molí del Castellet sigui oberta i retirada immediatament, perquè no torni succeir un cas com el del passat dia 21 de desembre, on diferents ciutadans d’aquesta localitat varen veure limitada i condicionada la seva llibertat i mobilitat durant un espai de temps”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.