algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
13°

El GOB reclama la conversió en zona de vianants de la primera línia del port de Pollença

El GOB ha reclamat al Consistori pollencí la conversió en zona de vianants de la primera línia del Port. Aquest projecte, segons ha afirmat l'entitat ecologista, ja estava previst en el PGOU del 1990 i encara és vigent. A més, han reiterat que l'actual projecte municipal va en contra d'aquest pla, perquè combina el vial de vianants amb un aparcament i amb l'obertura al trànsit rodat.

L'entitat ecologista ha assegurat que “incomprensiblement” el Consorci per a la Millora de les Infraestructures Turístiques i Foment de la Desestacionalització de l’Oferta de l’Illa de Mallorca està licitant les obres de semipeatonització, que inclou, “una mescla de vial de vianants, ciclista, circulació rodada de cotxos , aparcaments”.

El grup ha afirmat que “no s’entén com l’Ajuntament de Pollença” pot avalar un projecte “en contra del previst en el planejament aprovat per ell mateix i encara no modificat legalment”. A més s’ha de tenir en compte que actualment el Consistori té suspesa l’atorgament de llicències per a aquelles obres que es contradiguin entre el planejament aprovat i el que està en tramitació d’adaptació del PGOU al Pla Territorial.

L'entitat ha recordat que al Port hi ha “vies alternatives” al trànsit rodat de la primera línia. Una, la via de circumval·lació, la qual ja es va projectar al PGOU precisament per a poder transformar en zona de vianants la primera línia, obra que “ja fa anys que està construïda i en funcionament”, i l’altre, el vial -que es va preveure en el PGOU de 1990 i que també es contempla en la tramitació que es fa actualment de l’adaptació del PGOU al Pla Territorial- posterior paral·lel a la primera línia, la prolongació del carrer Roure fins al carrer Bot i de la Galera, una part del qual ja existeix

Vial per a vianants
El GOB, en aquest sentit, ha sol·licitat a les administracions competents en aquest projecte que “no s’autoritzi la seva realització” pels seus incompliments legals i que es va continuir preveient en el planejament municipal la primera línia del Port de Pollença com a vial per a vianants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.