cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

La XI Mucada escalfa motors

La festa popular més 'freak' de l'estiu mallorquí aplega cada any milers de participants a Sineu

5794

Una gran capacitat inventiva i d'imaginació acompanyades per un to irreverent són les principals senyes d'identitat de la festa del Much de Reig, una jornada que cada any d'ençà d'en fa onze revoluciona Sineu i bona part del pla de Mallorca cada 14 d'agost.

Ara, que tot just falten quinze dies perquè arribi la cita, l'organització de la gresca ha donat a conèixer mitjançant les xarxes socials a tots els seus fans un vídeo promocional de la festa, que recorda a un altre espot que s'ha fet típic en l'època estival, i que en el seu cas han titulat com a Mucadament.

En aquest document promocional hi apareixen alguns dels integrants de la Muchal Foundation, així com veïns de la localitat que no han deixat passar l'oportunitat d'aparèixer-hi, tots amb la camiseta rosa que s'ha fet identificativa de la jornada.

També hi apareix el 'bestiari' de la festa, amb el muc i la muca, i l'àguila imperial de Pol·lèntia -una referència 'muca' al Ball de les Àguiles pollencí- al capdavant.

Una festa solidària
Un altre dels caires més interessants de la festa és el seu caràcter solidari. Fa dos anys, l'organització donà a Can Gazà, la casa que dirigeix Jaume Santandreu i que acull persones marginades i desfavorides, devers 4.000 euros dels beneficis de la venda de camisetes i marxandatge 'mucal'.

L'any passat part dels beneficis es destinaren a famílies en risc d'exclusió social del mateix municipi de Sineu, però la greu tragèdia de l'incendi a la serra de Tramuntana féu que es destinàs una partida per a la recuperació de l'emblemàtica finca de la Trapa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.