nubes dispersas
  • Màx: 14.95°
  • Mín: 7.61°
14°

El rector de Lloseta renúncia al càrrec per pressions de fidels ultraconservadors

Carmona en una imatge d'arxiu. | E. BALLESTERO

«L'han fet fora perquè era molt liberal i volia obrir l'església tant als creients com als no creients». Aquest és un dels comentaris que circulen aquests dies pels carrers de Lloseta. A falta de confirmació oficial (el Bisbat de Mallorca no confirma ni desmenteix i el rector evita pronunciar-se «per prudència»). Al poble dóna per segura la marxa de Paco Carmona el pròxim 27 de juliol.

«Fa setmanes que va deixar de dormir a la rectoria per fer-ho a casa dels seus pares a Palma i se sap que ha enviat una carta al bisbe, Xavier Salinas, expressant el seu desig de renunciar», informen fonts municipals.

Sagristia oberta
L'històric sacerdot de Lloseta, Bartomeu Mulet, va sortir en defensa de Carmona fa dos diumenges durant el sermó en referir-se expressament al fet que «tot el que es parla pel poble no ve provocat pels no creients sinó que s'ha cuit aquí a l'església». «Ningú és perfecte, jo no sóc perfecte ni Carmona és perfecte ni ho és cap persona de les que està en aquesta església», va dir Mulet Abrines, que instà aquells que se sentissin al·ludits pel comentari a contactar amb ell.

Paco Carmona és el rector de Lloseta des de setembre de 2012. Des de la seva arribada a la parròquia ha portat a terme un procés d'obertura que no va agradar al sector de fidels més conservadors. Aquells que el defensen responsabilitzen al sector ultraconservador de l'església, Comunió i Alliberament, de la renúncia del rector. Els veïns expliquen que «és fàcil veure'l per les festes prenent una copa als bars com un veí més i en els funerals agraeix l'assistència tant als creients com als no creients».

Una de les qüestions que l'ha enfrontat amb els fidels més conservadors és la decisió que el cor, cantés a peu d'església, al mateix nivell dels fidels, en lloc de fer-ho al nivell superior. «És una persona que sempre ha defensat una sagristia oberta i els seus sermons més d'una vegada contenien frases que han despertat certa polèmica com quan va posar per exemple la cadena Ser i li van retreure que publicités una emissora d'esquerres», afegeixen.

El Bisbat assegura que Carmona «ara com ara continua sent el rector de Lloseta i no tenim constància que hagi presentat la seva renúncia». «Si ha escrit una carta en aquest sentit no ho ha fet per la via oficial», afegeixen.

Respecte a un possible canvi de titular a la parròquia les mateixes fonts apunten que «és habitual que en el mes de juliol es produeixin canvis» i no descarten que un dels canvis que es realitzen en el mes de juliol suposi la sortida del rector.

Paco Carmona evita fer cap tipus de manifestació. «Jo no he fet declaracions en cap moment que tingui intenció de deixar el càrrec i per discreció no estic autoritzat a parlar», va manifestar l'encara rector de Lloseta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tia, fa mes de 9 anys

Aquesta actituc de conservadurisme del " ramat de la beateria" ha sigut una constant de fa molts d'anyns.
Aquesta actituc inmovilista i sempre a la defensiava,
ha causa i causa pèssims efectes a la comunitat
cristiana i exactement es un fet que es reprodueix
dintre del clergat de Mallorca i molts la conssideram
nefasta.El Papa actual crec que no va per aquí i ell
és també victima d'aquets mateixos ques es creuen guardians de l'ortodòdaxia.

Valoració:1menosmas
Per En la Terra, fa mes de 9 anys

Els ultra-catòlics, amb uns caps visibles que de dia van a Missa i els vespres a Casa Wifredo, que combreguen a Missa Major i llavors s´en dúen els doblers públics. També hi ha una Esglèssia de dretes i una altra... que predica la caritat, l´amor al prògim però que és la que té mala imatge. Bén igual que a la resta de les institucións socials i politiques.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente