nubes dispersas
  • Màx: 17.72°
  • Mín: 8.69°
17°

El Torrent de Pareis vibra amb cançons marineres davant més de 2.000 persones

Imatge del públic. | Núria Rincón

Els penya-segats del Torrent de Pareis, un dels llocs més espectaculars de la costa mallorquina, van vibrar aquest diumenge amb la 51 edició del Concert al Torrent de Pareis organitzat per l'Obra Social de Sa Nostra.

El recital, al qual van assistir més de 2.000 persones, va conjugar un cop més la polifonia de les veus corals amb l'acústica de l'escenari natural. En aquesta ocasió, la novetat va ser el repertori compost per cançons marineres i havaneres, interpretades conjuntament el Cor Universitat, el Cor de Pares i Mares de la UIB i el conegut grup de música marinera mediterrània Ben Trempats. El conjunt va ser dirigit per Pep Matas, director de Ben Trempats i membre de la Coral Universitat de les Illes Balears.

Els espectadors van poder assistir aquest any per primera vegada a la conjunció del cant coral -clàssic en aquest esdeveniment creat el 1964 pel pintor Josep Coll Bardolet- i de les veus d'un grup dedicat als tradicionals concerts estiuencs d'havaneres, amb un resultat que molts dels assistents no van dubtar a qualificar de «emotiu i espectacular».

Amb el públic repartit sobre la part final del torrent ressonar típiques cançons del gènere com El meu avi, La gavina, Mariner de terra endins, La Xalana, El canó de Palamós, i moltes altres, algunes d'elles corejades pel públic.

L'assistència al Torrent de Pareis va ser notable durant tot el dia. Unes 400 persones van acudir en barca des del Port de Sóller encara que la majoria ho va fer per carretera. El president de Sa Nostra, Fernando Alzamora, va agrair l'assistència i el suport institucional. Entre els assistents hi havia el batle d'Escorca, Antoni Solivellas, i el vicepresident del Consell de Mallorca, Joan Rotger.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.