algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Salvem Portocolom celebra unes jornades en defensa de la posidònia

Ala badia de Portocolom trobam una clapa d’unes 12 hectàrees des de la boca del Port fins a davant S’Arenal. | Arxiu

Salvem Portocolom ha organitzat, per aquest estiu, unes jornades en defensa de la posidònia. La plataforma, juntament amb l’associació de veïns de Portocolom, Es Puput Cultural, el GOB i persones de Portocolom, han programat un conjunt d'activitats per a conscienciar sobre la necessitat de conservar aquesta alga i els greus efectes que es poden derivar de la seva desaparició.

Les jornades es van inaugurar divendres amb una conferència a càrrec de Carlos M. Duarte, professor d’investigació de l'Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA). La conferència, a la qual hi assistiren desenes de persones, versà sobre la importància de les praderies de posidònia per a la conservació del litoral marí. De fet, els alguers d'aquesta planta són de gran importància per a la salut dels ecosistemes marins, la transparència de les aigües, la protecció en contra de l’erosió i la pal·liació del canvi climàtic.

En aquest sentit, Duarte, membre del Consell Superior d’Investigacions científiques (CSIC) i director del Oceans Institute de la Universitat Western Australia, és reconegut en l’àmbit mundial com un dels màxims experts en el camp del canvi global i de l’ecologia marina i en particular de les plantes marines, com és la posidònia.

Nombroses activitats
Les entitats també han organitzat diverses activitats lúdiques i culturals en defensa de la posidònia. Així, s'ha organitzat una exposició d’obres, que tenen com a tema central la Posidònia, a diversos comerços del poble; una visita guiada pel biòleg Fernando Estarellas a les praderies de posidònia de S’Algar i S’Arenal de Portocolom que se celebrarà el 19 de juliol; una taula rodona sobre el present i futur de les praderies que tindrà lloc el 2 d’agost; i una festa de clausura el 7 d’agost a la plaça de l’Església.

Defensa del litoral
Salvem Portocolom ha explicat que dins la badia d'aquest nucli costaner trobam una clapa d’unes 12 hectàrees des de la boca del Port fins a davant S’Arenal. L'entitat denúncia que aquesta darrera praderia “es veu greument afectada pel fondeig incontrolat d’embarcacions”. “L’any passat es van arribar a contar fins a 25 barques fondejades a sobre del darrer alguer de la badia”, assegura l'entitat, tot instant als usuaris de les embarcacions a protegir la praderia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.