algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
21°

Salvem Portocolom celebra unes jornades en defensa de la posidònia

Ala badia de Portocolom trobam una clapa d’unes 12 hectàrees des de la boca del Port fins a davant S’Arenal.

Arxiu

Salvem Portocolom ha organitzat, per aquest estiu, unes jornades en defensa de la posidònia. La plataforma, juntament amb l’associació de veïns de Portocolom, Es Puput Cultural, el GOB i persones de Portocolom, han programat un conjunt d'activitats per a conscienciar sobre la necessitat de conservar aquesta alga i els greus efectes que es poden derivar de la seva desaparició.

Les jornades es van inaugurar divendres amb una conferència a càrrec de Carlos M. Duarte, professor d’investigació de l'Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA). La conferència, a la qual hi assistiren desenes de persones, versà sobre la importància de les praderies de posidònia per a la conservació del litoral marí. De fet, els alguers d'aquesta planta són de gran importància per a la salut dels ecosistemes marins, la transparència de les aigües, la protecció en contra de l’erosió i la pal·liació del canvi climàtic.

En aquest sentit, Duarte, membre del Consell Superior d’Investigacions científiques (CSIC) i director del Oceans Institute de la Universitat Western Australia, és reconegut en l’àmbit mundial com un dels màxims experts en el camp del canvi global i de l’ecologia marina i en particular de les plantes marines, com és la posidònia.

Nombroses activitats
Les entitats també han organitzat diverses activitats lúdiques i culturals en defensa de la posidònia. Així, s'ha organitzat una exposició d’obres, que tenen com a tema central la Posidònia, a diversos comerços del poble; una visita guiada pel biòleg Fernando Estarellas a les praderies de posidònia de S’Algar i S’Arenal de Portocolom que se celebrarà el 19 de juliol; una taula rodona sobre el present i futur de les praderies que tindrà lloc el 2 d’agost; i una festa de clausura el 7 d’agost a la plaça de l’Església.

Defensa del litoral
Salvem Portocolom ha explicat que dins la badia d'aquest nucli costaner trobam una clapa d’unes 12 hectàrees des de la boca del Port fins a davant S’Arenal. L'entitat denúncia que aquesta darrera praderia “es veu greument afectada pel fondeig incontrolat d’embarcacions”. “L’any passat es van arribar a contar fins a 25 barques fondejades a sobre del darrer alguer de la badia”, assegura l'entitat, tot instant als usuaris de les embarcacions a protegir la praderia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.