cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

Més per Marratxí obre la política a la ciutadania

Amb la intenció d'acostar la política a les persones i trobar les solucions adients als reptes i necessitats des d'un punt de vista participatiu i obert, MÉS per Marratxí celebrà dissabte la segona assemblea oberta, després de la que organitzà el maig de l'any passat al Pinar de Sant Marçal.

L’anàlisi dels resultats electorals de les darreres eleccions europees planteja un nou espectre, i no acaben de ser bons temps per a determinades sigles, vinculades durant molt temps a la gran política d'estat, i sotmesos sovint a terratrèmols i escandols que els han fet perdre credibilitat, i amb ella, la confiança de la gent. Ara, la tendència vol ser aprofitada com una oportunitat per opcions alternatives, i d'aquestes, una de les primeres a la llista sembla ser MÉS.

Així, el Molí de la Cabaneta acollí a una quarantena de ciutadans que tengueren l'oportunitat de discutir de temes diversos amb el portaveu municipal de la coalició, Joan Francesc Canyelles. Amb la premissa “Vine i digues com veus Marratxí” es comentaren qüestions aferrades al dia a dia del municipi, com per exemple la gestió dels serveis públics del consistori dirigit per Tomeu Oliver (PP), i sobre això, el comentari general és que de cada pic es vol fer més amb menys doblers.

Llei de Règim Local
En aquest punt es destacà preocupació per com la nova llei estatal de Règim Local treu definitivament els serveis socials de l'àmbit competencial dels ajuntaments.

"Qui ens mana no és sensible amb la situació d'emergència social que vivim, i potencien que de cada pic hi hagi una major divisió entre qui té més i qui té menys. Sembla que vulguin suprimir professionals introduint voluntaris", afirmà Canyelles, qui en aquest sentit destacà la tasca assistencial que realitza el casal solidari de Pòrtol, atenent a una vintena de famílies de tot el municipi.

També hi foren presents els coportaveus de la coalició al Parlament, Biel Barceló i Fina Santiago, i introduïren qüestions d'àmbit més general, com el dèficit històric de finançament de les Illes Balears, o la possibilitat d’aconseguir un canvi de Govern a Balears a través de la configuració d'un Govern plural d’esquerres.

Totes aquestes realitats que seguiran sotmetent-se a debat en properes cites a altres localitats, en la ronda de debats oberts que els econacionalistes realitzen arreu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.