muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

L'OCB d'Inca premia Som Països Catalans i el Lobby per la Independència

Festa de l'Estendard a Inca. | Antoni Pol

La delegació d'Inca de l'Obra Cultural Balear (OCB) guardonarà enguany amb dos dels Premis de Maig, Som Països Catalans i el Lobby per la Independència, a més d'altres personalitats i entitats.

Som Països Catalans és una plataforma constituïda fa prop de dos anys, amb l'objectiu és construir i reforçar les estructures i espais -culturals, lingüístics, econòmics- que configuren aquest territori. Som Països Catalans rebrà el Premi Pau Casesnoves, que reconeix la defensa i promoció dels senyals d'identitat de les Balears.

El Lobby per la Independència rebrà el Premi Miquel Duran i Saurina, que reconeix entitats que han contribuït a la normalització lingüística en l'àmbit de la comunicació. El Lobby per la Independència es va crear el 1995 i es defineix com «un grup de pressió en defensa dels drets nacionals de la ciutadania de Mallorca». El seu objectiu és la independència.

El Miquel Colom serà per al col·lectiu Dones de Llevant, organització que defensa els drets i el paper de la dona en aquesta comarca. L'AA.VV. Es Blanquer serà distingida amb el Premi Berenguer d'Anoia per la seva contribució a dinamitzar aquest barri d'Inca.

Bernat Cifre, escriptor i investigador, rebrà el Premi Fra Miquel Colom, per a persones que s'hagin distingit en la investigació i difusió culturals. La menció especial recaurà en Pere Morell, l'exdirector de l'IES Berenguer d'Anoia. El Govern li va notificar que seria substituït al capdavant del centre escolar mitjançant el BOIB.

Acte de lliurament dels guardons
L'acte de lliurament dels premis tindrà lloc el diumenge 18 de maig al claustre de Sant Domingo d'Inca a les sis de l'horabaixa i comptarà amb l'actuació del grup valencià VerdCel.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per forasterín, fa mes de 9 anys

Que en forasterín faci fum de ràbia senyal que anam bé.
ENHORABONA AL LOBBY PER LA INDEPENDÈNCIA!
ENHORABONA A SOM PAÏSOS CATALANS!

Valoració:7menosmas
Per Cabrit, fa mes de 9 anys

Antelm

Quins comtats?
.....del Rosselló? ......de la Cerdanya?

Valoració:1menosmas
Per Antelm, fa mes de 9 anys

La Espanya ranci, castellana rencorosa, enderrerida te els dias comtats.

Valoració:6menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...). S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un homenatge adreçat només als espanyols que continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental) i altres denominacions despectives.

Deixem, per una altra banda, sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" (un altre homenatge, aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar una fórmula similar per tal d'amagar el nom de la nostra llengua) i si podem evitar de llegir tals comentaris, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

Valoració:6menosmas
Per mallorquín, fa mes de 9 anys

Lo malo es que el lobby per la Independencia es una tropa de ultraderechistas xenófobos. Lo más parecido al Amanecer Dorado mallorquín.

Lo bueno es que gracias al PP, ni un centimo de mi dinero va a parar a las manos de estos pancatalanistas de la OCC que se dedican a homenajear a fundamentalistas de esta calaña.

Saludos.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente