nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'Ajuntament de Marratxí retira formalment la sol·licitud de declaració de Zona de gran afluència turística

Fira del Fang de Marratxí. | AMALIA ESTEBAN

L'Ajuntament de Marratxí ha retirat formalment la sol·licitud que tot el municipi de Marratxí fos declarat Zona de gran afluència turística (ZGAT) que va presentar el novembre passat a la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia.

Així s'ha aprovat per unanimitat en el ple extraordinari que s'ha celebrat aquest divendres, tot i que no es descarta la possibilitat de tornar a sol·licitar la declaració de tot el municipi com ZGAT quan s'aprovi la nova Llei de Comerç.

El batle, Tomeu Oliver, ha manifestat que la sol·licitud s'ha desestimat «per no interferir » en la redacció de la nova Llei de Comerç que està elaborant el Govern. «La declaració de ZGAT podria ser incompatible amb diversos punts de la futura llei i, però, la regulació d'horaris d'obertura dels comerços no és una competència municipal», ha destacat.

Tot i això, la corporació seguirà apostant pel turisme amb diverses iniciatives que puguin afavorir el comerç local. A les mesures ja implementades com la Fira i la Ruta del Fang, les bonificacions en les taxes i la col·laboració amb el sector privat s'han d'afegir altres com la proposta de creació d'un recinte firal a Sant Marçal, la recuperació de la Fira de Tardor, les negociacions per adquirir una terrisseria on ubicar el 'Centre d'Interpretació del Fang' i la posada en marxa de nous projectes.

El regidor d'Indústria, Turisme i Comerç, Joan Femenias, ha destacat que «la decisió s'ha pres després d'escoltar tots els col·lectius i demostra que l'Ajuntament governa per a tots». Femenias ha assegurat que «la retirada ha s'aprovat aquest divendres per no haver d'esperar més temps» i perquè «no volem contribuir a crear un clima d'incertesa en el sector empresarial», ha subratllat.

De moment, Marratxí disposa de cinc zones de gran afluència turística que estan delimitades en els nuclis històrics des Pont d' Inca, Es Pla de na Tesa, sa Cabaneta i Pòrtol més la zona des Mirall .


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.