nubes dispersas
  • Màx: 11.7°
  • Mín: 7.77°
11°

Forcades no impartirà la seva conferència a l'església de Sencelles per manca d'espai

La teòloga i metge Teresa Forcades parlarà dissabte sobre fe i actualitat al poliesportiu de Sencelles. | Efe

La teòloga i metge Teresa Forcades parlarà aquesta tarda sobre fe i actualitat envoltada de canastres de bàsquet i porteries de futbet, al poliesportiu de Sencelles, a les 17 hores de la tarda. L'entitat que va convidar la monja catalana, l'associació Tia Xiroia, desitjava que pronunciàs la conferència a l'església parroquial, un entorn que en principi sembla més encertat, però no se'ls ha autoritzat.

L'associació Tia Xiroia, que es dedica a promoure i que difondre la figura de sor Francinaina Cirer (una altra monja, de la Caritat en aquest cas), va sol·licitar oficialment la cessió del temple per a l'esdeveniment, però algú la va negar. El rector de Sencelles, Josep Cerdà, prefereix no parlar de l'assumpte amb la premsa. El Bisbat l'ha vetat? Sembla que no. Una portaveu de monsenyor Javier Salinas va indicar que "en cap cas s'ha prohibit" que la monja catalana parlàs a l'església, però sí que va recordar la regla general del bisbat segons la qual "els actes no organitzats per l'Església no han de tenir lloc en una església". Encara que la conferenciant sigui una religiosa i malgrat que l'organitzi l'associació Tia Xiroia.

Forcades, doncs, no podrà parlar a l'església de Sant Pere de Sencelles, del segle XVII, però sí en la de Pòrtol, que tindrà uns 40 anys. Convidada per Gent del Món, una ONG, la benedictina protagonitzarà a les 20:30 hores una xerrada titulada Desigualtats socials: invenció o realitat. Impera a Pòrtol un altre criteri? El rector, Antoni Garau, va explicar el respecte que ell s'ha "limitat a acollir la demanda d'una ONG així com haguéssim fet amb una altra entitat".

El també rector de Sant Marçal va assegurar no haver rebut cap ordre del Bisbat, i fins i tot va donar a entendre que ni tan sols no ho ha consultat. Es desmarca la jerarquia eclesiàstica de la monja independentista? Se sap el dit més amunt, que ningú del Bisbat no assistirà a la conferència i que el Full Dominical no ha publicitat en cap número l'acte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marianna, fa mes de 10 anys

La Esglèsia Catòlica si es vol renovar de veritat, necessita persones com la Mare Teresa Forcades: jova, inteligent, preparada i moderna.

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente